Salakvinna blev miljonär i Andra Chansen – gratulerades av Thomas Ravelli

2022-05-05: Det finns ögonblick man minns extra länge, fråga bara Salabon som vann 1 miljon i Andra Chansen i lördags. Som om det inte var nog fick hon även vinstbeskedet av en fotbollslegend.

− Det är jättemycket pengar så det är helt otroligt. Att vinna stort är en dröm man alltid haft, berättar vinnaren när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr når henne några dagar senare.

Under måndagen hade den före detta landslagsspelaren Thomas Ravelli i uppdrag att ringa och gratulera vinnare som haft turen med sig i Andra Chansen-dragningen. Kvinnan i Sala var en av dem.

− Jag var ute och cyklade när Ravelli ringde. Så jag fick stanna cykeln när jag fick samtalet. Jag kunde inte tro det var sant när han berättade att jag vunnit, berättar hon och tillägger:

− Jag har alltid gillat fotboll så jag kände Ravelli på rösten, så det var väldigt kul. Han var väldigt trevlig, skojfrisk och lite tokig.

Salabon har spelat stående rader på Lotto i flera år, men har tills nu inte vunnit någon storvinst. En del av vinsten kommer gå till barnen och en del kommer finansiera en kommande resa.

− Vinsten betyder jättemycket. Jag är ju pensionär och har inte så hög pension så den här vinsten betyder jättemycket, berättar vinnaren.

Kvinnan är den andra personen från Västmanlands län att kamma hem en miljonvinst på Lotto i år.

− Vilket härligt samtal! Det är inte alla som blivit gratulerade av en fotbollsikon som Thomas Ravelli. Jag hoppas kvinnan firar vinsten ordentligt med nära och kära, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr.

Vinnaren, som önskar vara anonym, hade lämnat in den vinnande raden på Maxi ICA Stormarknad i Västerås.