Läste fel med tre nollor i rättningen – visade sig vara miljonär!

2023-10-31: Huskvarnamannen trodde han vunnit 1000 kronor. Men när han räknade nollorna insåg han fullträffen i Andra Chansen. Med vinsten ska mannen bland annat bjuda sin familj på en semesterresa nästa sommar.

Under lördagen skedde dragningen av Lotto Andra Chansen, där alla som spelat Lotto med Joker under det senaste halvåret hade chans att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i 20 miljonvinster runt om i landet och en av vinnarna var en 49-åring från Huskvarna.

− Väldigt roligt! En glad överraskning! säger mannen då Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe når honom över telefon.

Läste fel i rättningen

Huskvarnabon hade rättat sina Lottorader under söndagen och då upptäckt en miljon kronor på sitt spelkonto.

− Jag trodde först att det stod tusen kronor. Men sen räknade jag nollorna mer noggrant och förstod att jag måste ha vunnit i Andra Chansen, berättar vinnaren.

Mannen har spelat Lotto regelbundet under 25 års tid. Tidigare har han bara nosat på en riktig storvinst i och med sex rätt på Lotto. Vinsten på en miljon kronor är det överlägset största hittills.

− Till att börja med firade jag med att ta ut familjen på restaurang. En del av vinsten kommer jag att spara, men jag ska också bjuda hela familjen på en semesterresa nästa sommar och så ska barnen få en slant, berättar vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fick ett trevligt samtal med Smålands senaste miljonvinnare.

− Det är första gången i år som en spelare från Huskvarna kammar hem en miljonvinst i Andra Chansen. Småland som helhet har dock haft gott om tur när det kommer till Andra Chansen. Vid vårens dragning den 29 april fick hela fem småländska vinnare jubla åt en miljon kronor vardera, berättar vinnarkommunikatören.