Ravelli lät luren gå varm – ringde glada Andra Chansen-vinnare

2022-05-10: 20 nya miljonvinster delades ut när Andra Chansen avgjordes 30 april. En hel drös vinnare fick förutom miljonbesked även ett personligt samtal med målvaktslegenden Thomas Ravelli.

Under Valborgsmässoaftonen var det dags för årets första dragning av Andra Chansen. Som om miljonbeskedet inte vore nog fick några av vinnarna sina samtal kryddade lite extra. Det var nämligen mästerskapshjälten Thomas Ravelli som ringde vinnarna med gratulationer.

– Jag satt och väntade på honom, för jag hade sett på tv att han skulle ringa. Det var jättetrevligt. Jag följer HIF sedan länge och har sett honom spela många gånger. Vi pratade mycket fotboll, säger Helsingborgsvinnaren, som är en man i 60-årsåldern.

I Klippan fanns det en vinnare som var ovetande om sin vinst. Kvinnan, som är i 70-årsåldern, hade helt plötsligt en fotbollshjälte med ett glatt besked i luren.

– Jag är fotbollsintresserad och kände igen rösten på en gång, men kunde inte förstå att det var sant när han sa att jag vunnit, berättar hon.

Kvinnan i Klippan, som vann på en rad hon ärvt av sin mamma, drömmer om resor.

– Jag ska åka både hit och dit. Det blir en kryssning, med start i Medelhavet. Alla utom jag har varit på Mallorca, så dit ska jag. Sen blir det lite andra stopp längs vägen. Ravelli sa att han ville följa med. Han får höra av sig, jag tror att vi skulle kunna ha riktigt kul, säger kvinnan och skrattar.

Kedjor till traktorn och ny korkmatta på önskelistan för Morabo

Morabon Anders gratulerades även han av Ravelli efter Andra Chansen-vinsten. Vinnaren blev minst sagt positivt överraskad när fotbollslegendaren Thomas Ravelli ringde. Många har drömmar om resor till varmare breddgrader men Anders han drömmer om en ny korkmatta till huset. 

− Det var otroligt kul och en härlig överraskning att Ravelli ringde upp då jag följt hans fotbollskarriär hela livet, berättar vinnaren glatt.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist ringer upp den nyblivna miljonären råder det inga tvivel om att Anders har stora planer med miljonvinsten.

− Det första jag ska göra är att beställa ett par nya kedjor till traktorn, berättar vinnaren och fortsätter; Vi har även haft hål i korkmattan ända sedan vi flyttade in och nu är det äntligen dags att köpa ny matta. Jag sa till min fru att hon får välja precis vilken korkmatta hon vill oavsett pris, berättar vinnaren medan han skrattar.

"Trodde det var något lurt"

En av vinnarna från Malmö, som är i 60-årsåldern, visade sig ha ett stort fotbollsintresse med sympatier hos MFF. Naturligt kom mycket av samtalet att handla om fotboll. Men det tog ett tag för honom att förstå att det faktiskt var på riktigt.

– Om det ringer någon som heter Thomas Ravelli till mig, då är det något lurt, tänkte jag. Jag trodde absolut inte på det, jag trodde det var någon som skulle sälja på mig något. Men han bad mig att logga in på spelkontot och då kunde jag se att det stämde att jag vunnit, berättar mannen.

Mannens Lottospelande är en familjeaffär. De är tre som ska dela på vinsten.

– Vi har en sommarstuga, där funderar jag på att skaffa solpaneler, längre än så har jag inte kommit i mina funderingar. Och så kanske jag går i pension snart, lite tidigare än planerat. Det känns fortfarande overkligt det här, säger mannen, som spelat Lotto till och från under många år. Jag började spela tillsammans med min mamma när Lotto var helt nytt, sedan har det gått i vågor genom åren. I perioder glömmer jag bort det, för att sedan hitta tillbaka igen, berättar han.

Hyr en cabriolet och beger sig upp för Highway one

Vinnaren i Degerfors, en man i 50-årsåldern, har stora planer på hur vinsten kan komma till användning. Han berättar att det är dags att byta fönster på huset, men att det även finns en speciell dröm som äntligen kan bli sann.

− Jag har alltid velat hyra en cabriolet och bila genom USA och nu kan den drömmen bli verklighet. Om jag får välja gör vi stopp i Los Angeles, Las Vegas samt tar en tur på Highway One till San Francisco, berättar den glada vinnaren.

Blir det kryssning i Västindien?

I Gislaved finns en vinnare som med råd från Thomas Ravelli efter vinsten nu bland annat planerar en eventuell resa till Västindien. Mannen, som är i 70-årsåldern, blev minst sagt överraskad när det var just Thomas Ravelli ringde för att gratulera till miljonvinsten.

− Man blev ju minst sagt överraskad när Ravelli ringde med de glada nyheterna. Det här kändes otroligt, berättar den nyblivna miljonären.

Med vinsten på 1 000 000 kronor säkrad har det helt plötsligt öppnats nya dörrar med drömmar som tidigare inte var möjliga att förverkliga.

− Ravelli föreslog kryssning i Västindien vilket inte alls är omöjligt nu. Utöver det vill vi renovera lite på huset och självfallet dela med mig till resten av familjen, berättar Gislavedsbon.