Trippla Lotto-vinnare med sju rätt – Kumlabo köper barndomshem

2022-05-04: Tre fullträffar i onsdags gör att lyckliga vinnare i Kumla, Söderköping och Skellefteå kammar hem 1,2 miljoner kronor var.  Kumlabon som spelat en 15 år gammal rad, slår till på barndomshemmet.

När Svenska Spel Tur når vinnaren i Kumla är hen skeptisk kring beskedet:

─ Jag har haft samma rad i 15 år, skämtar du eller? utbrister den nyblivna miljonären.

Efter att 20 stycken miljonvinster delats ut i samband med Lottos Andra Chansen under helgen var det återigen dags för nya miljonvinster i Lottos onsdagsdragning. Dragningen resulterade i att en man från Kumla i 50-årsåldern vann hela 1,2 miljoner kronor.

─ Jag har spelat Lotto i 15 år och efter den här vinsten känns det helt otroligt. Det känns som att jag ska få en hjärtattack, berättar Kumlabon lättsamt.

Den tursamma vinnaren har nu börjat planera något alldeles speciellt med vinsten säkrad.

─ Jag vill helt klart sätta guldkant på vardagen men framförallt köpa mitt barndomshem, berättar vinnaren.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, fick det tacksamma uppdraget att ringa och gratulera den nyblivna miljonären.

─ Stort grattis till vår nyblivna miljonär! Kumlabons vinst är den femte som delats ut till Örebro län under 2022 med en sammanlagd prispott på hela 8,5 miljoner kronor, säger Daniel Arnkvist.

Pensionerat par i Robertsfors skulle förnya sina Lottorader

I helgen skulle ett pensionerat par från Robertsfors förnya sina Lottorader. Vid kassan fick de beskedet att det kammat hem en vinst som var för stor för att hämta ut i butiken. Väl hemma insåg de att vunnit 1,2 miljoner kronor.

Lottovinsten föll ut onsdag den 4 maj, men det var inte förrän under helgen som Robertsforsparet rättade sitt spel.

− Vi gick in i en butik för att förnya våra rader. Då berättade butiksbiträdet att vi vunnit cirka 20 000 kronor och att vinsten var för stor för att hämta ut där, berättar mannen i paret.

På vägen hem snurrade tankarna hos mannen och kvinnan.

− När vi kom hem tittade vi i Norran för att rätta våra rader och då såg vi att alla nummer från onsdagens Lotto stämde. Vi trodde inte på det först.

När de tog kontakt med Svenska Spel fick de veta att det handlade om en vinst på 1,2 miljoner kronor.

− Vi började skaka av glädje. Varenda krona är jättevälkommen! Vi kommer att fira stort med barn och barnbarn i sommar, de kommer också att få ta del av vinsten, berättar mannen som spelat Lotto sedan starten 1980.

Spelet till onsdagens dragning hade kostat 46 kronor och var inlämnat hos Stora Coop i Skellefteå.