Lottomiljoner till Kalmar – två veckor i rad har bjudit på miljonvinster

2021-11-23: De senaste två veckorna har två Lottospelare i Kalmar lyckats pricka in 7 rätt på Lotto. Båda vinnarna kan glädja sig åt vinster på 1,8 miljoner kronor

Miljonkalaset i Kalmar började 13 november när en man i 80-årsåldern prickade in alla sju rätt på Lotto 2. Det gav en utdelning på hela 1 839 472 kronor.

Några som gläds med den nyblivna miljonären är butikspersonalen på ICA Supermarket Berga Centrum i Kalmar, som sålde det vinnande spelet för 82 kronor.

− Det är jätteroligt att vi har sålt en så stor vinst! Alla kunder har pratat om det och frågar mycket om vinnaren och vinsten, berättar butiksmedarbetaren Maja Rejbrand.

Detta är butikens första miljonvinst på flera år, vad Maja vill minnas. Det kommer de fira med att skylta och pynta butiken så att fler får ta del av glädjen.

− Känner jag mina kollegor rätt kommer de pynta butiken med ballonger och grejer. Vi vill visa att detta kan hända och att det precis hänt i vår butik. Det betyder mycket både för oss som butik och för våra kunder att det hände i vår närhet, säger Maja Rejbrand glatt.

Ny miljonvinst – samma stad

Även följande lördag gick storvinsten till Kalmar, då en ensam spelare lyckades pricka in sju rätt. Den här gången var vinnaren en kvinna i 50-årsåldern som vann 1,8 miljoner kronor. 

Kvinnan, som spenderade lördagen framför en film, hade inte hunnit rätta sina rader när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr ringde upp för att gratulera.

− Är det sant? Ne men lägg av! Wow! Jag blir helt skakis, utbrast en chockad vinnare.

Totalt landade vinstsumman på 1 858 941 kronor. För pengarna ska kvinnan boka en resa.

− Jag är troende och har länge velat besöka Israel, så dit ska jag åka nu, berättar vinnaren.

− Vad roligt att Kalmar fått två nya miljonvinnare inom loppet av en vecka! Jag hoppas den nyblivne miljonären njuter av sin resa till Israel, avslutar Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.