Södertäljebo i 50-årsåldern miljonär på Lotto – trodde det var ett "prank"

2023-05-09: Landets senaste Lottomiljonär finns i Södertälje. En man i 50-årsåldern prickade sju rätt på Lotto 2 under lördagen och vann därmed drygt 1,6 miljoner kronor.

Till lördagens Lottodragning hade Södertäljebon lämnat in ett spel via Svenska Spel Turs hemsida för 100 kronor. En av mannens rader prickade sju rätt och vinsten landade på 1 652 189 kronor.

− Det är chockartat! Jag trodde först det var ett ”prank”. Inte heller min fru trodde på det när jag berättade för henne, säger mannen när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör får tag på honom över telefon.

Södertäljebon i 50-årsåldern har spelat Lotto sporadiskt under många år och mer regelbundet de senaste åren. Raden som nu prickade sju rätt har han bara spelat ett par månader.

− Den här vinsten kom väldigt lägligt och välkommet. Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in, det gör det nog så småningom. Till att börja med blir det en semester och en del till barnens konton, berättar vinnaren.

Vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick gratulera Södertäljebon till drygt 1,6 miljoner kronor.

− Vilken fin vinst att kamma hem så här på vårkanten när sommarens semester hägrar. Nu kan vinnaren med familj hitta på något riktigt trevligt, säger han.