Sex andelsspelare delar Lottovinst på 9,8 miljoner kronor

2023-09-04: För andra gången i år har en jackpot på Lotto fallit ut till en andelsspel online. Sex spelare från Alnö, Arboga, Kalmar, Karlstad, Strömstad och Upplands-Väsby delar på 9,8 miljoner kronor.

Lördagens Lottodragning gav anledning till jubel på många håll i landet. Sju rätt på Lotto 1 gav 9,8 miljoner kronor till ett andelsspel med vinnare från Alnö, Arboga, Kalmar, Karlstad, Strömstad och Upplands-Väsby.

– Vilken kväll! Kul med så många vinnare som kommer kunna förverkliga drömmar, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Delar på nästan 10 miljoner

Det fanns en ordentlig jackpot på spel efter att det gått tre dragningar i rad utan någon spelare fått sju rätt. För de sex spelarna som köpt in sig på ett andelsspel online blev det därför, med undervinster inräknat, hela 9 824 010 kronor att dela på.

– Det är andra gången i år som ett andelsspel lagt online ger sju rätt och storvinst på Lotto. Förra gången var i våras då sex spelare fick dela på drygt fem miljoner kronor. Med en stor jackpot blir det en fin vinst till var och en, säger Johan Svedberg.

Vinnarna som är spridda över landet kan glädja sig åt drygt 1,6 miljoner kronor vardera. Inte dålig utdelning efter att ha satsat 41 kronor vardera.

Lördagskvällen gav ytterligare en miljonvinst. En spelare i Nässjö var ensam med sju rätt, vilket med undervinster blev värt 1 683 644 kronor. Det spelet lades hos Ica Kvantum i Nässjö.