Dubbla miljonvinster i helgen – grattis Borås och Helsingborg!

2022-07-30: Grattis säger vi till Borås och Helsingborg där spelare prickade in sju rätt och 2,8 respektive 1,6 miljoner. Vinnaren i Helsingborg, en man i femtioårsåldern, kommer nu att förverkliga sina drömmar resa – till Zanzibar.

Under lördagskvällen hade två spelare turen med sig och de kammade hem varsin miljonvinst på Lotto. På Lotto 2 lyckades en man, i 50-årsåldern i Helsingborg, pricka in sju rätt och vann 1 687 756 kronor. När mannen får ett samtal från Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr under lördagskvällen är han fortfarande ovetandes om utfallet.

– Du måste skämta? Det kan inte vara sant. Jag trodde aldrig det skulle hända mig. Jag är helt chockad, utbrister mannen som vi tillfället är på middag hos några vänner.

Mannen, som jobbar på en fabrik, delar vinsten med sin fru. När han får frågan om vad de ska göra för pengarna finns redan ett uttänkt svar.

–  Vi ska spara en del av pengarna till pensionen och vi har tänkt att vi ska ge barnen en slant. Vi tycker också om att resa, så vi kommer åka till Zanzibar nu i höst. Vinsten betyder jättemycket för oss, det blir en guldkant på tillvaron kan man säga, berättar mannen.

Fabriksarbetaren i Helsingborg blir den sjunde personen från Skåne län som vunnit en miljonvinst på Lotto i år.

–  Skåningarna har verkligen haft turen med sig! Hittills har 30,7 miljoner kronor delats ut till länsborna på Lotto. Jag hoppas den nyblivne miljonären i Helsingborg får en fantastisk resa till Zanzibar, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden på Lotto 2 var inlämnad på MAXI ICA Stormarknad Hyllinge och mannen önskar vara anonym.