Dubbla miljonvinster i helgen – grattis Borås och Helsingborg!

2022-07-30: Grattis säger vi till Borås och Helsingborg där spelare prickade in sju rätt och 2,8 respektive 1,6 miljoner. Vinnaren i Helsingborg, en man i femtioårsåldern, kommer nu att förverkliga sina drömmars resa – till Zanzibar.

Under lördagskvällen hade två spelare turen med sig och de kammade hem varsin miljonvinst på Lotto. På Lotto 2 lyckades en man, i 50-årsåldern i Helsingborg, pricka in sju rätt och vann 1 687 756 kronor. När mannen får ett samtal från Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr under lördagskvällen är han fortfarande ovetandes om utfallet.

– Du måste skämta? Det kan inte vara sant. Jag trodde aldrig det skulle hända mig. Jag är helt chockad, utbrister mannen som vi tillfället är på middag hos några vänner.

Mannen, som jobbar på en fabrik, delar vinsten med sin fru. När han får frågan om vad de ska göra för pengarna finns redan ett uttänkt svar.

–  Vi ska spara en del av pengarna till pensionen och vi har tänkt att vi ska ge barnen en slant. Vi tycker också om att resa, så vi kommer åka till Zanzibar nu i höst. Vinsten betyder jättemycket för oss, det blir en guldkant på tillvaron kan man säga, berättar mannen.

Fabriksarbetaren i Helsingborg blir den sjunde personen från Skåne län som vunnit en miljonvinst på Lotto i år.

–  Skåningarna har verkligen haft turen med sig! Hittills har 30,7 miljoner kronor delats ut till länsborna på Lotto. Jag hoppas den nyblivne miljonären i Helsingborg får en fantastisk resa till Zanzibar, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Solsemester, dammsugare och diskmaskin

Boråsvinnaren som är en pensionerad kvinna i 70-årsåldern var ovetandes om sin vinst i nästan en vecka. Kvinnan hade varit bortrest och således missat samtalen från Svenska Spel Turs vinnarkommunikatörer.

– Jag hade ingen aning om att jag hade vunnit. Men när jag kom till spelombudet och skulle rätta och förlänga mitt Lottospel så sa kvinnan i kassan att jag borde ringa till Svenska Spels kundservice. Inte ens då kunde jag tro att jag hade vunnit såhär mycket, berättar vinnaren.

Kvinnan har spelat samma rader på Lotto i 15 år, men hade innan miljonvinsten inte vunnit någon storvinst.

– Jag ringde direkt till min dotter och skrek rakt ut att jag blivit miljonär! Det var overkligt, berättar kvinnan glatt.

När hon får frågan om vad hon ska göra för vinsten finns det många drömmar som hon vill förverkliga, men också en del hushållsapparater som behöver bytas ut.

– Jag vill kunna hjälpa mina barn och barnbarn ekonomiskt. Sen vill jag bjuda med hela familjen på en solsemester nästa vår, berättar kvinnan och tillägger: Vår diskmaskin gick sönder för några veckor sedan och då skulle jag suga upp vattnet med dammsugaren, vilket inte var så bra för då gick den också sönder. Det känns så skönt att bara kunna gå till affären och införskaffa oss en ny diskmaskin och ny dammsugare utan att tänka på priset.

Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, som hade äran att få prata med den nyblivne miljonären gläds med vinnaren.

–  Det låter som att Boråskvinnan har en tydlig plan på hur vinsten ska förvaltas. Jag hoppas hon får en fortsatt fin sommar och firar vinsten ordentligt med nära och kära, avslutar Emmy Altemyr.