Två nya Andra Chansen-miljonärer i Skåne

Två av de 20 extra miljonvinster som delades ut under Lottos Andra Chansen gick till vinnare i Skåne, närmare bestämt Helsingborg och Trelleborg. Gemensamt för de båda är även att de gått ovetandes om vinsten under en längre tid.

Den sista lördagen i oktober hade Lottospelare runt om i landet möjlighet att vinna en miljon kronor i Andra Chansen. 20 extra miljonvinster delades ut och en av vinnarna var en helsingborgare i 50-årsåldern. Det dröjde dock närmare två veckor innan mannen kunde nås av vinstbeskedet då Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör nådde fram över telefon.

– Det är ju fantastiskt! Jag blir helt paff, säger vinnaren.

Mannen brukar spela Lotto med jämna mellanrum, men hade inte rättat sina rader i Andra Chansen efter lördagen den 29 oktober.

− Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med en miljon. Men det blir nog att investera inför pensionen till att börja med, berättar en chockad vinnare.

Upptäckte vinsten när han skulle lägga nytt spel

För Trelleborgsvinnaren tog det en vecka innan både mannen fick kunskap om sin vinst och Svenska Spel Tur äntligen lyckades få kontakt med honom.

– Jag var inne och skulle lägga mitt Lotto, tips och lite annat, då berättade spelombudet att jag vunnit. Jag blev chockad, säger mannen, som är i 60-årsåldern.

Några högtflygande planer för vad han ska hitta på för vinsten har han ännu inte klurat ut.

– Jag vet verkligen inte. Jag har inte funderat så mycket på sådant, eftersom jag tänkt att det ändå aldrig kommer hända att jag ska vinna stort. Men jag har hus och då finns det mycket som behöver göras. Sedan har jag ändå hunnit tänka lite på en ny bil, för en sådan har jag aldrig ägt, men jag vet inte, det handlar om väldigt mycket pengar. Fira? Ja, kanske lite.

Mannen har spelat Lotto i många år, han uppskattar att det rör sig om 30-40 år.

– Största jag vunnit tidigare är väl tio tusen kronor, men det var för länge, länge sedan, säger han.

Johan Svedberg är vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur och den som haft kontakt med mannen. Han säger:

– Det torde vara ganska omtumlande att i samband med att man ska lämna in några spel få reda på att man vunnit så stort och tänka sig att man varit Andra Chansen-miljonär i en vecka utan att veta om det.

Mer om Andra Chansen