Vann miljon – la på luren när Svenska Spel ringde

2022-11-18: En kvinna i Nora vann en miljon kronor i Lottos Andra Chansen. Men när Svenska Spel Tur skulle lämna beskedet la hon på luren och slutade sedan helt att svara. "Jag trodde någon lurades, det finns så många som är konstiga", säger kvinnan med ett skratt – när hon till slut blivit medveten om miljonvinsten.

Det var i slutet av oktober som Norakvinnan vann en miljon kronor i Lottos extradragning Andra Chansen. Svenska Spel Tur försökte  nå henne för att berätta om den glada nyheten, men det ville kvinnan inte höra talas om.

– Till en början svarade hon i telefonen, men innan vi hunnit lämna vinstbeskedet klickades samtalet bort. Sedan slutade hon helt att svara. Under tiden gick hon i veckor omkring som miljonvinnare utan att veta om det, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Att söka vinnaren via brev löste det hela. Då gav hon sig tillkänna.

–  Jag hade sagt att jag inte var intresserad och såg att det fortsatte ringa. Sen fick jag brev om att kontakta Svenska Spel. Jag fattade inte vad det handlade om. Nu kan jag inte tro att det är sant att jag vunnit så mycket pengar. Jag är chockad, säger kvinnan glatt.

Vinnaren, som är i pensionsålder, berättar att hon tänker vara givmild med vinsten.

– Den här vinsten betyder väldigt mycket för mig. Jag har inte rest på länge, så det skulle jag vilja göra. Men framför allt vill jag hjälpa min dotter med bostad och skänka till hjälporganisationer och välgörande ändamål, det är det viktigaste. Jag är för chockad för att komma på mer just nu.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, berättar om ett annorlunda vinnarsamtal:

– Det blev ett fantastiskt fint samtal med en lika glad som överraskad vinnare. Vi ringer alla som vunnit en miljon kronor eller mer hos oss. Många kan vara lite tvivlande till en början, men förstår ändå ganska snart att de faktiskt vunnit stort. Sedan finns det de som är betydligt svårare att övertyga, som Norakvinnan, då är det extra kul när polletten till slut trillar ner.

Mer om Andra Chansen