Eskilstunaman vann årets högsta jackpot-vinst på Lotto

2024-07-08: Lördagens Lotto gav en man i 60-årsåldern årets näst högsta vinst på Lotto. Efter glädjebeskedet värt 14,2 miljoner kronor drömmer mannen om både en tidigarelagd pension, bilköp, resor och en ny sommarstuga.

Mannen har spelat på Lotto till och från genom åren men aldrig tidigare vunnit något större belopp. Under Lottos lördagsdragning blev mannen dock ensam med sju rätt på Lotto 1 vilket resulterade i en vinst på 14 256 252 kronor.

– Jag satt i soffan och rättade mina rader på telefonen. Första känslan var att det var overkligt och sen tänkte jag att det blir svårt att sova inatt, berättar han.

Med Lottos näst högsta vinst 2024 har mannen redan planer på hur livet kommer att förändras.

– Man hade räknat på att man skulle bli fattig pensionär men det behöver man inte bli längre, berättar han skrattandes och fortsätter:

– Vi kan nu kolla på både bilköp, resor och en ny sommarstuga. Det blir helt enkelt allt ihop. Sedan så kan det kanske bli en tidigare pension.

Svenska Spel Turs kommunikatör Daniel Arnkvist gratulerade Eskilstunabon.

– Det är alltid speciellt att gratulera någon till en så här stor vinst! Jag hoppas att vinsten leder till fina minnen för vinnaren och hans familj, säger Daniel Arnkvist.

Den vinnande raden spelades online.