Ludvikabo blev miljonär på Keno efter att ha spelat sedan 1990

2024-03-20: Tisdagskvällen slutade lyckosamt för en man i Ludvika som lyckades pricka in tio rätt på Keno och belönades med en miljonvinst. Vinsten ska gå till att sätta extra guldkant på vardagen och en ny bil.

40 spelade kronor på Keno gav under tisdagskvällen tio rätt för en man boendes i Ludvika. Mannen, som är i 80-årsåldern, är en trogen Kenospelare och har spelat sedan starten 1990.

− Jag spelar samma rader på Keno varje dag och brukar rätta direkt efter dragningen på kvällen. För inte så länge sedan vann jag 125 000 kronor, berättar han.

Denna gång blev det desto mer då han fick en utdelning på 1 000 000 kronor.

− När jag såg att vi hade vunnit en miljonvinst så blev jag först helt tyst. Sedan ropade jag på frun och bad henne ta med sig glasögonen för att komma och kolla. Det känns fantastiskt, berättar han.

Vinsten kommer paret använda till att sätta guldkant på vardagen.

− Det är svårt att sätta ord på vad som har hänt, men jag kan säga att vi och familjen ska leva livet för pengarna. Kanske blir det en ny bil, säger vinnaren glatt.

Mannen i Ludvika blir den femte personen att kamma hem en miljonvinst på Keno i år.

− Hittills har vi kunnat dela ut miljonvinster till ett värde av 33,4 miljoner kronor på Keno. Jag hoppas vinnaren med familj firar vinsten ordentligt, säger Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden spelades online.