Full pott för Kenospelare gav årets största vinst på 20 miljoner

2024-02-21: Tisdagens dragning på Keno resulterade i 11 rätt och Kung Keno för en spelare från Linköping. Spelet landade därmed hela 20 miljoner kronor. Det är vinstrekord hos Svenska Spel Tur hittills i år.
– Vilken otrolig kväll, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör.

När samtliga bollar var dragna under tisdagens dragning på Keno stod det klart att en ensam spelare från Linköping hade turen med sig. Med 11 rätt och dessutom rätt Kung Keno-nummer landade vinstsumman på totalt 20 miljoner kronor.

– Fantastiskt roligt med en ny miljonvinnare på Keno, säger Filippa Jartén vinnarkommunikatör.

Ovanlig fullträff

Det är inte varje vecka som någon lyckas med bedriften att pricka in alla rätt och Kung Keno på högsta vinstnivån. Senast det skedde var 2021 då inte mindre än tre 20-miljonersvinster gick ut. Bland annat till en fabriksarbetare i Piteå och en pensionär i Lund. Kanske signalerar detta starten på ett vinstrikt 2024?

Vinnaren fortfarande inte kontaktad

Nu återstår att kontakta vinnaren för att informera och gratulera till vinsten.

– Vi ringer alla som vinner en miljon kronor eller mer för att gratulera och försäkra oss om att vinnaren känner till vinsten. Samtliga vinster över fem miljoner kronor betalas alltid ut under ett bankmöte. Vinnaren erbjuds både ekonomisk och juridisk rådgivning som en del av Svenska Spel Turs spelansvar, säger Filippa Jartén.

Raden som gav miljonvinsten spelades online.