Rekordvinst på Keno till familj från Ljusdal

2021-08-25: Efter tio års spelande föll drömmen om storvinsten in. En pensionerad kvinna och hennes söner från Ljusdal vann i söndags Kenos toppvinst om 20 miljoner kronor. Det blir stadens största vinst någonsin.
− Det lönar sig att vara ihärdig, säger kvinnan glatt.

Efter den tv-sända dragningen i söndags rättade familjens spelansvarige deras tre rader på Keno bestående av turnummer. Men det tog en stund innan hon förstod att vinsten på 20 miljoner kronor verkligen var sann.

− Jag trodde inte mina ögon när jag såg resultatet. Jag räknade numren fram och tillbaka flera gånger innan jag förstod att det verkligen var alla 11 rätt och Kung Keno, berättar den pensionerade kvinnan innan hon fortsätter:

− Det är fantastiskt roligt! Tänk att jag får uppleva detta.

Hon började spela på Keno redan när nummerspelet lanserades för snart 30 år sedan, och i närmare tio år har hon delat raderna tillsammans med sina söner.

Vinsten ska firas

När vinnarkommunikatören gratulerar kvinnan är hennes medspelare fortfarande ovetandes om vad som hänt.

− Jag har inte berättat det för dem än men ikväll ska jag lämna glädjebeskedet. Det känns jätteroligt att få dela detta med dem. Alla kommer bli så glada!

Tillsammans kommer de fira vinsten innan planerna på vad pengarna ska gå till förverkligas.

− Nu kommer jag måla om huset och fixa lite andra småsaker. Mina söner kommer kunna betala av lån och fundera på vad de vill göra framåt i livet. Det här betyder otroligt mycket för oss alla på olika sätt.

Rekordvinst i Ljusdal

Familjens mångmiljonvinst blir den största till Ljusdal någonsin. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Wallin dras med i glädjeyran.

− Det är fantastiskt roligt med en ny rekordvinst till Ljusdal, och att det dessutom är flera vinnare som får dela glädjen tillsammans! Nu får de fira ordentligt och njuta av de nya möjligheterna som öppnar upp sig, avslutar Natalie Wallin.