Kafferep både för dig och för fåglarna

I det här klippet visar Carro hur du gör klassiska biskvier med en liten twist. Mitt i den lilla kondisbiten gömmer hon en grotta med dulce de leche. 

Samtidigt fokuserar Karin på småfåglarna när hon gör talgbollar med hjälp av gamla kaffekoppar.

Recept på Biskvier med dulce de leche

Botten

  • 175g sötmandel
  • 2 dl socker 
  • 2 äggvitor
  • 1 nypa salt

Smörkräm

  • 150g rumsvarmt smör
  • 100g mörk choklad
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 äggula

Fyllning

  • 1 dl Dulce de Leche
  • 1.5 tsk salt
  • 250g mörk choklad att doppa i

1. Bottnarna

Rosta sötmandeln i ca 15 min i 175 grader. Låt svalna och mal fint

Rör ihop med socker, salt och äggvita till en trög smet. Fyll en spritspåse.

Fäst bakplåtspapper med små klickar smet i varje hörn undertill så ligger pappret kvar när du spritsar ut bottnarna.

Spritsa ut smeten i små högar så stora som du vill ha dina biskvier.

Grädda i ugnen i ca 14 min tills dom blivit svagt gyllenbruna men fortfarande sega i mitten. Låt svalna något och lossa dom sedan försiktigt från bakplåtspappret.

2. Smörkräm

Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn och ställ den att svalna något.

Vispa smör och florsocker och äggulan fluffig och rör därefter ner den smälta chokladen. Fyll en spritspåse.

Vispa ihop Dulce de Leche med saltet och fyll en spritspåse.

3. Montering

Spritsa höga ringar av smörkrämen på varje bottens undersida. Fyll hålet med kolakrämen.

Spritsa över smörkräm över kolakrämen så att den täcks helt. Ställ in de fyllda bottnarna i frysen i 20 min. Smält chokladen och doppa varje biskvi så smörkrämen täcks. 

Fler filmklipp