Bygg ett torkställ och gör egen pasta med Gabriel och Karin

Är du pastaälskare och behöver lite inspiration? I det här avsnittet bygger Karin och Gabriel, från @EttGottland, en torkställning för pasta och dessutom bakar de egen pasta över öppen eld i Gabriels utekök.

Egen färsk pasta

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 st hela ägg
  • 2 st äggulor

Häll i mjölet i en bunke och forma en liten krater i mitten för resten av ingredienserna. Tillsätt de hela äggen och äggulorna. Rör runt med en gaffel och jobba in mjölet i äggblandningen.

När du jobbat in allt mjöl kan du lyfta ur degen och knåda den på bänken i ca 5-10 minuter. Degen kommer kännas lite hård men det ger sig när den fått vila. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet minst 30 min.

Nu har du en färsk pasta att göra precis vad du vill med. Har du ingen pastamaskin går det minst lika bra att kavla ut degen och skära med kniv.

Gabriels pastasås med sparris

  • 5 st sparrisar
  • 1/2 st gul lök
  • 1 st solovitlök
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl grädde
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 200 g färsk pasta
  • 3 dl vatten

Hacka och stek lök och vitlök tills de är mjuka. Tillsätt grädde, fond och vatten. Låt sjuda några minuter.

Koka din pasta i rikligt med vatten 1 minut och för över den i såsen, blanda ihop. Skär ner sparrisen i mindre bitar och häll i den i pastan. Låt sjuda tills pastan är klar.

Servera gärna genom att toppa med lite råhyvlad sparris och svamp. Lycka till och hoppas det smakar!