Glädjetårar när Köpingbo blev miljonär i tisdagsdragningen

2022-04-19: Det var under tisdagskvällen som en man från Köping vann hela 2,9 miljoner kronor på Eurojackpot. Med vinsten i hamn drömmer mannen nu bland annat om en villarenovering samt om en resa till favoritdestinationen i Spanien.

För andra veckan i rad hade Eurojackpot vinstutdelning på en miljon kronor eller mer till en lycklig svensk vinnare. Tisdagens vinnare med fem rätt är en man i femtioårsåldern från Köping. Mannen som numera kan titulera sig själv som miljonär hade först svårt att förstå att det var sant när han såg 2 922 941 kronor på sitt spelkonto.

– Jag fick hjärtklappning när jag såg mitt spelkonto, trodde först inte att det var sant. Jag gick in och väckte min sambo som blev så glad att hon fällde glädjetårar, säger den nyblivna vinnaren.

Det råder ingen tvekan om att den nyblivna miljonären har stora drömmar han vill uppfylla.

– Framförallt ger den här vinsten oss möjligheten att kunna unna oss lite vardagslyx. Vi vill dessutom gärna renovera villan och trädgården. Vi har även rest mycket till Spanien tidigare och vill gärna åka dit igen, favoritstället är söder om Barcelona, berättar mannen.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, hade nöjet att kontakta den nyblivna vinnaren.

– Köpingbon var den första spelaren från Västmanlands län som kammat hem en miljonvinst på Eurojackpot under 2022. Det känns otroligt kul att vinsterna fortsätter att sprida ut sig över vårt avlånga land och att fler personer får uppfylla sina drömmar, säger Daniel Arnkvist.

Innan Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör och vinnaren avslutar samtalet säger mannen “det är så här det känns att ha vind i seglen”.