Orimliga 173 miljoner till par i Gislaved – blir ett med naturen

2024-02-23: En svensk spelad rad inlämnad i Gislaved prickade under fredagskvällen in 5+2 rätt och fick en utdelning på 173 miljoner kronor. Rekordvinsten landade hos två småbarnsföräldrar som med hjälp av vinsten vill spendera mer tid ute i naturen och i husbil!

När fredagens dragning på Eurojackpot var avgjord stod det klart att en rad från Sverige prickat in alla rätt. När Svenska Spel Turs kommunikationsspecialist Emmy Altemyr når vinnarna har de inte hunnit rätta sin rad.

─ Det här kommer som en chock. Det är ju helt sanslöst! Jag kan inte tro att det är sant, utbrister mannen som precis kommit hem från ett födelsedagskalas och höll på att natta barn när han fick samtalet.

Paret, som är i 30-årsåldern, har spelat två rader på miljardspelet Eurojackpot i några år men har fram tills nu bara vunnit småvinster.

─ Jag har haft samma rader nu i några år, men brukar rätta spelet dagen efter. Så jag hade ingen aning om att vi hade vunnit, berättar mannen.

Ett med naturen – utan oro

Spelet som Gislavedsparet lagt för 50 kronor gav under kvällen en vinst på orimliga 173 234 853 kronor. Trots denna stora summa kommer paret fortsätta att jobba kvar på sina jobb.

─ Vi båda gillar våra jobb och tror det är viktigt att behålla rutiner och det sociala. Så vi kommer jobba kvar, men kanske gå ner i arbetstid, berättar mannen.

När de får frågan om vilka drömmar de ska förverkliga med hjälp av vinsten så har de en tydlig plan.

─ Primärt så kommer vinsten gå till att trygga vår och våra nära och käras framtid. Vi kommer aldrig behöva oro oss för pengar och det är en trygghet såklart.

Han fortsätter:

─ Vi båda älskar också friluftsliv och att vara ute i naturen. Det vill vi prioritera mer framöver. Vi har länge haft en dröm om att köpa en husbil. Det känns smidigt att alltid ha hemmet med sig när man ska ut och resa.

Turlänet Jönköping slår till igen

Senast en spelare prickade in 5+2 rätt var 2021 då två jackpotvinster gick till Sverige, även då gick vinsterna till Jönköpings län. Med fredagens jackpotvinst har högsta vinst fallit ut till Sverige sju gånger.

─ Det är sjunde gången som jackpotten i Eurojackpot går till Sverige. Så det är helt klart en historisk kväll, säger Emmy Altemyr, på Svenska Spel Tur.

När spelare vinner över fem miljoner kronor ingår alltid rådgivning med banken.

─ Härnäst väntar ett bankmöte där vinnarna kommer att få ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med vinstutbetalningen. Det är en viktig del för att vinnarna ska få så bra förutsättningar som möjligt för att landa i den nya tillvaron, säger Emmy Altemyr, kommunikationsspecialist, på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden var spelad online på svenskaspel.se och under kvällen prickade även en svensk spelad rad i Landskrona in 5 rätt och vann 1,5 miljoner kronor.