Eurojackpotvinnare har siktet inställt på Nya Zealand

2023-03-27: Eurojackpots fredagsdragning resulterade i att en Karlstadsbo numera kan titulera sig själv som miljonär. Nu packas väskorna då en resa till Nya Zeeland är runt hörnet.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ringde upp vinnaren, som är en kvinna i 50-årsåldern, var hon mitt uppe i en fotbollsmatch och aningen tveksam till om hon skulle svara på det okända numret.

– Jag kände inte igen numret så först tänkte jag inte svara. Miljonbeskedet kom som en chock. Jag kunde inte tro att det var sant, detta måste vara ett skämt tänkte jag, berättar vinnaren.

Fem rätt resulterade i en vinst på exakt 1 615 211 kronor.

– Det blir en resa! Vi får nog fundera lite på vart vi vill åka men vi har varit på Nya Zeeland tidigare och det är himla fint. Så vem vet, vi kanske hamnar där, berättar den nyblivna miljonären.

17 miljonvinster på Eurojackpot i år

Under året har Eurojackpot delat ut miljonvinster till 17 tursamma svenskar. Tillsammans har miljonvinnarna kammat hem vinster för över 117 miljoner kronor.

– Fredagskvällens Eurojackpotvinst blev årets andra miljonvinst som gått ut till en vinnare från Värmlands län. Värmlänningarna har sammanlagt vunnit över 3,3 miljoner kronor på nummerspelet 2023, säger Daniel Arnkvist.

Vinstspelet lämnades in online.