Miljonvinnare gånger tre – Hebypar vann 12 miljoner

2021-10-04: Fredagens Eurojackpotdragning i Finland blev extra framgångsrik med svenska ögon sett. Hela tre miljonvinster gick till Sverige och en av dessa landade på hela 12,1 miljoner kronor.

”Man fattar inte riktigt vad som hänt.”, var vinnarparets första kommentar.

Oktober månad rivstartade alltså för svensk del på det europeiska nummerspelet Eurojackpot. Tre miljonvinster totalt varav en gav 12 128 986 kronor till ett par i Heby.

Hebyparet som lämnat in den framgångsrika raden har inte spelat speciellt länge på Eurojackpot och numren var mycket spontant valda. Det berättar kvinnan i paret för Pierre Jonsson.

– Herregud! Vi har som sagt inte riktigt kunnat ta till sig vad som hänt. Att bli miljonär på Eurojackpot känns som en dröm. Vi började spela en rad per vecka i slutet av april och det roliga är att min man inte tyckte den var något att ha. Han trodde verkligen inte att våra siffror skulle ge någon vinst. Tur att jag inte lyssnade på honom och stod på mig. Haha!

En dröm att få dela med barnen

Under samtalet med vinnarparet hade den pensionerade duon svårt att landa i det stora vinstbeloppet.

– Samtidigt som det här är jätteroligt kan man inte riktigt greppa det stora vinstbeloppet. 12,1 miljoner kronor är en så ofantligt stor summa och går knappt att ta in. Men som sagt vi är så glada och en dröm har ju alltid varit att kunna ge barn och barnbarn bra ekonomiska förutsättningar. Den här vinsten kommer verkligen göra det eftersom vi planerar att dela med oss.

Vinnarparet kommer erbjudas både ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med att vinsten betalas ut vid ett möte i bankmiljö. Detta som en del av Svenska Spel Turs spelansvarsarbete.

"Tanken slog mig att pröva ta ut lite pengar"

Som sagt gick även två miljonvinster för 5 rätt ut under kvällen. En av de vinnarna hittas i Surahammar. Mannen, som arbetar med vägarbeten till vardags, hade jobbat flera skift och därför missat att rätta sin Eurojackpotrad. Men när han väl fick det resultatmail som går ut, uppstod en del frågetecken.

– Jag var rejält trött efter allt jobb, men när mailet dök upp i flödet på mobilen vaknade man till. När det sedan stod att jag hade fått fem rätt och vunnit 1,4 miljoner blev man lite tveksam. Kunde det verkligen stämma?

– När jag rättat ett par gånger innan tanken slog mig att pröva ta ut lite pengar för att testa om allt bara var en bluff. Det visade sig att vinsten verkligen var på riktigt och då kan jag säga att man blev ruskigt glad. Nu när du ringer blir allt ännu mer verkligt och känslan är grym.

Drömresa med familjen

Under samtalet med den 35-årige miljonvinnaren från Västmanland, föll flera bitar på plats. Han såg framför sig de möjligheter som vinstpengarna kommer skapa.

– Min rad på Eurojackpot lämnar jag in lite ibland. Raden, som kostar 25 kronor, bygger på nummer som datorn spottade ut från början och sedan har jag bara förnyat den. Det var andra veckan på raken för den här gången som jag spelade den. Snacka om flyt.

– De här pengarna kommer perfekt på många sätt. Nu kan jag betala av lån, bland annat på bilen. Sedan kan jag göra en resa till värmen med närmaste släkten. Det har varit en dröm jag haft. Samtidigt hoppas jag på att nästa gång det blir miljonvinst räcker det till pensionen, avslutade vinnaren samtalet med ett gott skratt.