Vänersborgare vann 2,5 miljoner med 5 rätt

2024-06-26: Tisdagens Eurojackpotdragning gav miljonvinst till Sverige. En kvinna från Vänersborg prickade in fem rätt vilket gav en vinst på 2,5 miljoner kronor.

Under Eurojackpots tisdagsdragning var det endast en svensk spelare som prickade in fem rätt. Trots att spelaren alltså missat att pricka in både ett och två stjärnnummer gav raden en vinst på 2 539 557 kronor.

– Att en rad i den tredje vinstgruppen kan resultera i en så stor vinst är nervkittlande. Extra kul är att vinnarens spel på tisdagsdragningen endast kostade 50 kronor, fortsätter Daniel.

Det skulle dröja tills onsdagsmorgonen innan kvinnan rättade sina rader och tog del av det glada beskedet värt 2 539 557 kronor.

– Jag och min man var mitt uppe i frukosten när jag rättade mina rader. När jag såg vinsten satte jag nästan kaffet i halsen. Jag fick nypa mig själv i armen och fråga om det verkligen var sant, berättar vinnaren skrattandes.

Vinnaren har spelat på Eurojackpot i flera år men aldrig tidigare vunnit en vinst i denna storlek. Med vinsten på kontot börjar planer redan att smidas.

– Vi kommer att vilja spara en del av vinsten. Sedan kommer den även användas till resor framöver. Vart det blir återstår att se, men det kan bli till både varmare och kallare länder, berättar vinnaren.

Under året har sju spelare från Västra Götalands län kammat hem miljonvinster på Eurojackpot. Tisdagens vinst är länets näst högsta 2024.

Den vinnande raden lämnades in online.

Kommande dragning på fredag är jackpot ca 709 miljoner kronor!