Han vann stort på fredagen den trettonde

2022-01-13: Fredag den trettonde gick från otursdag till turdag för en Jönköpingsbo i 30-årsåldern. Med fem rätt på Eurojackpot vann han dryg 3,1 miljoner kronor. "Jag var tvungen att nypa mig i armen", berättar vinnaren.

För en Jönköpingsbo i 30-årsåldern kommer fredag den trettonde för alltid att vara en turdag. Det var då han kammade hem drygt 3,1 miljoner kronor på Eurojackpot. Vinstbeskedet fick han redan samma kväll då han rättade sitt spel i mobilen.

− När jag såg att jag fått fem rätt och vinstsumman räknades upp höll jag andan och hoppades på i varje fall ett par hundra tusen, berättar mannen när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör får tag i honom.

Vinsten skulle visa sig större än vad han vågat hoppas. Den exakta summan landade på 3 103 766 kronor.

− Jag blev tvungen att nypa mig i armen för att säkerställa att jag inte drömde. När jag förstod att det var sant blev jag skitglad! Men det är fortfarande lite svårt att smälta det. Än så länge har jag inte berättat för någon om vinsten, berättar mannen i 30-årsåldern.

Låter vinsten växa för framtiden

Miljonvinsten vill han både dela med sig av och investera för framtiden.

− Tidigare har jag handlat med aktier på hobbynivå, men nu kanske jag ska investera mer seriöst för att låta det växa för framtiden. Jag vill också dela med mig till min familj, berättar vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som överlämnade gratulationerna.

− Det blev riktigt bra utdelning för Jönköpingsbon som satsat 125 kronor via Svenska Spel Turs app. Han är årets första miljonvinnare från länet, berättar vinnarkommunikatören.