Kvinna i Skutskär vann 4,9 miljoner – vill åka till Maldiverna

2022-09-05: En kvinna i 60-årsåldern i Skutskär hittade 5+1 rätt på fredagens Eurojackpot och tog hem 4,9 miljoner kronor. – Först trodde jag att jag vunnit knappt fem tusen, sen skrek jag bara rakt ut, berättar kvinnan som nu vill åka till Maldiverna.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg når kvinnan för att gratulera till vinsten är hon redan varse att hon blivit mångmiljonär på det europeiska nummerspelet. Dock har det hela inte riktigt hunnit sjunka in.

– Jag är i chock! Det kan nog ta lite tid att fatta, säger kvinnan som vann 4 944 827 kronor med 5+1 rätt.

Overklighetskänslan till trots öppnar hon upp för vad pengarna ska gå till.

– Jag vill först hjälpa min dotter, som precis köpt en lägenhet. Över huvud taget tänker jag i första hand på andra och hur jag kan hjälpa dem. Men någonting blir det förstås till mig själv också. Jag tänker en resa till Maldiverna och då ska jag bjuda min syster också.

Kvinnan har spelat på Eurojackpot i, som hon säger, ”flera år, men aldrig vunnit mer än 290 kronor tidigare”. Till fredagsdragningen hade hon fem rader, fyra av dem var spelade med slumpen och en var egenkomponerad. Det var den sistnämnda som gav storvinsten.

– Jag kommer fortsätta spela den raden. Chansen att den ska gå in igen är förstås minimal, men den känns speciell och jag vill ha den kvar, säger hon.

Vid fredagsdragningen var det även en spelare i Stockholm som vann 1,4 miljoner med 5 rätt. Totalt hittills i år har Eurojackpot gett 31 vinster på en miljon eller mer till svenska spelare.

– Vinnaren i Skutskär är länets tredje miljonvinnare på Eurojackpot och den som tagit hem den största vinsten. Det var kul att få höra hennes oreserverade glädje över vinsten och vilka möjligheter den öppnar. Som så många andra vill hon hjälpa sina nära, men lovade att hitta på bra saker för sig själv också, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.