Årets högsta vinst i Sverige – Karlskronabo prickade in 5+1 rätt

2022-11-03: Även om du inte prickar in alla rätt på Eurojackpot kan vinsten bli något utöver det vanliga. Fråga bara den Karlskronabo som missade ett stjärnnummer, men trots det spelade hem otroliga 26,8 miljoner kronor.

Med en jackpot som var uppe på cirka 1,2 miljarder kronor var spänning på topp bland Eurojackpotspelare runt om i Europa inför tisdagens dragning. Ingen spelare lyckades pricka de 5+2 rätt som krävs för att kamma hem jackpotten, däremot fanns det två spelare med 5+1 rätt – ett resultat som gav en vinst på 26 805 856 kronor. Ett av spelen var inlämnat av en spelare från Karlskrona.

− Sveriges enda miljardspel fortsätter att dela ut riktigt stora vinster! Det här är årets högsta vinst i Sverige då vinstsumma är ganska precis sex miljoner högre än den Eurojackpotvinst som delades ut till en svensk spelare på midsommarafton, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Vinstspelet var inlämnat online. För vinnarkommunikatören väntar nu uppdraget att ringa upp vinnaren för att gratulera.

− Det blir spännande att se ifall jag hinner gratulera innan spelaren har hunnit rätta sina rader. En överraskning på den här nivån vore onekligen kul att få leverera. Det blir förstås också spännande att höra vilka drömmar mångmiljonvinsten kan uppfylla, säger Martin Ridderstolpe.

Vinsten på drygt 26,8 miljoner kronor kommer att betalas ut i samband med ett bankmöte som Svenska Spel Tur bjuder in vinnaren till.

− Vid det tillfället kommer vinnaren att erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning genom vår samarbetsbank. Det är del av vårt spelansvar och ett mycket uppskattat inslag, fortsätter vinnarkommunikatören.

Jackpot är nu på maxnivå – potten för 5+1 rätt växer

Eftersom ingen prickade in alla rätt ligger jackpotten på cirka 1,3 miljarder kronor inför fredagens dragning. Dessutom finns chans att vinna riktigt stort om du missar ett nummer. Om du precis som Karlskronabon prickar in 5+1 rätt nästa dragning spelar du hem ca 229 miljoner kronor.