Simrishamnsbo vann på Eurojackpot – reser till Kreta

2022-09-22: Tisdagens Eurojackpotdragning resulterade i ytterligare en miljonvinst till Skåne län. Vinsten på 1,3 miljoner kronor gick till en man i 60-årsåldern från Simrishamn. Med vinsten säkrad kan äntligen drömmen om förtidspension förverkligas.

 Det var en helt vanlig vardagskväll med kåldolmar till middag och tunga ögonlock i soffgruppen framför tv:n. Skåningens vardagskväll skulle dock få en dramatisk vändning.

– Jag och min fru kollade tv och somnade i soffan. När jag vaknade runt 22:30 tänkte jag att det var dags att rätta min rad. Jag trodde att jag fortfarande drömde när vinsten uppenbarade sig på skärmen, berättar den glada vinnaren.

Det råder ingen tvivel om vad den nyblivna miljonären vill använda vinsten på 1 327 327 kronor till.

– Jag tycker att pension inom en snar framtid låter otroligt härligt. Sedan så brukar vi ofta resa till Kreta och det vore ju ett väldigt fint sätt att inleda pensionen på. Om det blir en ny bil i framtiden återstår att se, berättar mannen.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, bevakade dragningen och hade även den angenäma uppgiften att ringa och gratulera den nyblivna miljonären.

– Att få höra om våra vinnares drömmar är alltid lika speciellt. Faktum är att tisdagens miljonvinst är årets första på Eurojackpot som fallit ut till en spelare från Simrishamn. Skåne län har dock haft hela fem miljonvinnare som tillsammans vunnit över 18 miljoner kronor under året, säger Daniel Arnkvist.

Den vinnande raden spelades online.