Hälleforspar vinner 14 miljoner – går i tidig pension

2022-11-25: Det var ett par i 60-årsåldern som tog Eurojackpotvinsten på 14 miljoner kronor till Hällefors kommun i fredags. "Det var en chock! Jag kunde se numren rulla upp och vi fick rätt efter rätt tills hela raden var markerad", berättar kvinnan i paret.

Med 5+1 rätt blev den exakta vinstsumman 14 102 994 kronor och gäller som den tredje största vinsten på Eurojackpot till Sverige hittills under året.

Det vinnande spelet var lagt online och det blev en omskakande upplevelse när kvinnan rättade parets rader i Svenska Spel-appen.

– Det blev en chock! Jag sa till min man att jag tror att vi har vunnit lite mer än vanligt. Det här är något man drömt om såklart, men aldrig trott att man skulle få uppleva, säger kvinnan i paret.

En tidig pension för att umgås med barnbarn

Glädjen är påtaglig hos de båda, med en viss overklighetskänsla. Vinsten är av en storlek som tillåter vinnarna att uppfylla många drömmar. Exakt vad det kan bli tal om för utsvävningar är de dock inte helt klara över. En stor förändring i livet kommer i alla fall ske.

– Att kunna sluta arbeta, det är en dröm. Att ta en tidig pension och umgås med barn och barnbarn och veta att man klarar sig är en stor lättnad. Sedan vill vi förstås hjälpa barnen och även unna oss själva något, men det är för tidigt att säga exakt vad just nu, det visar sig med tiden, säger kvinnan.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, har haft kontakt med paret och berättar om ett mycket glatt och uppsluppet samtal.

– Det var verkligen tjo och tjim och klackarna i taket. Det är inte svårt att förstå. Helt klart betyder det mycket för dem att ges tryggheten att kunna sluta arbeta några år tidigare. Sedan var det tydligt att de behövde ytterligare lite tid på sig att verkligen förstå att de vunnit så mycket pengar.

Vinsten kommer att betalas ut i samband med ett bankmöte där vinnarna även kommer att erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning, vilket gäller för vinster på fem miljoner kronor och uppåt.

­– Det är en viktig och uppskattad del i Svenska Spels spelansvarsarbete. Det syftar till att ge vinnarna en så trygg start som möjligt i deras nya liv som mångmiljonärer, säger Johan Svedberg.

Svenska Eurojackpotspelare har hittills i år tagit hem 41 vinster på en miljon kronor eller mer. Den högsta är på 26,8 miljoner kronor och gick till Karlskrona den 1 november.