"Det första jag tänker är att – nu ska vi ut och resa"

2022-06-08: En man i 50-årsåldern är Uppsalas senaste miljonvinnare på Eurojackpot. Vid förra veckans fredagsdragning prickade han fem rätt och tog hem 1,7 miljoner kronor. "Det här är ju något man inte tror ska hända en själv", säger vinnaren som nu vill ut och resa med sin son.

Det var i den tredje vinstgruppen, fem rätt utan stjärnnummer, som Uppsalabon belönades med 1 746 181 kronor.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg når mannen är han redan varse storvinsten.

– Jag har spelat Eurojackpot i ett par år och brukar kolla raderna när jag får rättningsmejlet från Svenska Spel. Den här gången var det verkligen en överraskning, det här är ju något man inte tror ska hända en själv, säger han lyckligt.

Vinsten ska vinnaren ta hjälp av sonen att spendera.

– Det är det första jag tänker, att nu ska vi ut och resa. Det är framför allt det jag vill göra. Sedan tänker jag att det kan bli en del investeringar, jag är intresserad av att placera. Någon konsumtionsglädje kommer det inte bli, jag ska vara klokare än så, säger han.

Vinsten sticker ut i länet under spelåret 2022.

– Det är den högsta spelvinsten till Uppsala län hittills i år. Det är även den andra storvinsten på Eurojackpot till Uppsala. I mars var det en spelare som vann 1,1 miljoner kronor, berättar Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.