5 rätt och 5+1 rätt gav dubbla storvinster till Sverige

2023-11-14: Fredagens dragning av Eurojackpot resulterade i två miljonvinster till Sverige. En av vinnarna från Kungsängen prickade in fem rätt och vann drygt två miljoner kronor. Vinsten firas med en familjemiddag.

Strax efter fredagens dragning av Eurojackpot gick mannen in och rättade sitt spel då han möttes av en glädjande överraskning. En av hans rader prickade in fem rätt och en vinst på 2 070 810 kronor.

− Det var fantastiskt! Jag brukar rätta på kvällen så det blev bara glada miner när jag såg vinsten, säger Kungsängenbon glatt när han gratuleras av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Detta blir mannens första stora vinst efter flera års spelande på Eurojackpot.

− Det var roligt! Jag är pensionär så det här var välkommet, säger mannen.

Nu ska han fira miljonvinsten med att bjuda in familjen på middag. Vad resten av vinsten ska gå till återstår för mannen att fundera på.

Svenska Spel Tur vinnarkommunikatör Natalie Wallin gläds med Eurojackpots senaste miljonvinnare.

Mannen hade lagt sitt spel online.

Gävlebo vann 3,7 miljoner

Mannen från Kungsängen var inte den enda som lyckades spela hem miljoner under fredagen. En man från Gävle hade lämnat in några rader på Eurojackpot för 100 kronor inför fredagens dragning. Trots att han haft en del tur tidigare fick han vara med om någonting han aldrig tidigare upplevt. En av raderna prickade in 5+1 rätt och en vinst på totalt 3 715 513 kronor.

− Jag trodde inte det var sant när jag såg vinsten. Jag kollade tre gånger innan jag väckte sambon och visade telefonen med vinsten, säger mannen när han gratuleras av Svenska Spel Tur. Det här har inte landat än, men det är ganska coolt. Jag har haft lite flyt på Eurojackpot faktiskt och vunnit flera tusen flera gånger tidigare, men det här är bra mycket mer.

Nyheten om miljonvinsten kom som ett mycket glatt och välkommet besked. När vinstfirandet med nära och kära är över planerar mannen att sätta flera planer i verket.

− Jag har allt jag behöver och är ganska nöjd så det här kommer gå till att glädja barnen, kanske resa lite, renovera ett badrum och lösa några små lån så jag får mer pengar över varje månad. Det här kommer underlätta mycket men jag kommer inte sluta jobba, berättar han.