Lagspelare med 5+1 rätt delar på 17 miljoner

2023-05-22: Hela tolv svenska Eurojackpot-spelare kan titulera sig miljonärer efter fredagen. Deras rader de spelat tillsammans gav 5+1 rätt och 17,2 miljoner i utdelning.

Lagspelet på fredagens dragning prickade in 5+1 rätt och blev värt exakt 17 225 436 kronor. Med tolv kollegor i laget som delar på summan blir det 1 435 453 kronor vardera.

− Att inleda helgen med hela tolv nya miljonvinnare känns helt fantastiskt. Att de dessutom får dela på årets näst högsta Eurojackpotvinst är självklart extra roligt, säger Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Firade ordentligt efter vinsten

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör får tag på vinnarna har flera av dem varit uppe till 03:30 och firat hela fredagsnatten.

− En av kollegorna ringde mig under fredagskvällen och sa “du fan jag tror att vi är miljonärer, kolla saldot”. Det var då jag såg 1,4 miljoner kronor och vi bara skrek i telefon, berättar en av vinnarna som låg bakom iden att spela tillsammans med kollegorna och fortsätter. Sedan vi fick reda på det här har det varit party party.

Efter vinstbeskedet har denna vinnare redan hunnit köpa en ny båt och lovat att det ska stå “Eurojackpot 2023” på ena sidan. En av de andra vinnarna har dock valt en lite mer blygsam väg att gå.

− Det förändrar saker helt klart. Vi bygger garage och med det finns hål att fylla. Vem vet man kanske får fylla garaget med något roligt innehåll också framöver, en cab vore trevligt, berättar den andra vinnaren.

Ytterligare en vinnare drömmer om resor utomlands.

− Vi kommer nog minnas den natten resten av livet. Nu vill jag bjuda familjen på en utlandsresa eller så kanske jag köper ett hus utomlands. Nu kan man sätta guldkant på livet utan att behöva fundera, berättar vinnaren.