Gabriel Jonsson bjuder Kenovinnare på unik smakupplevelse på Gotland

I den fjärde upplagan av Keno Vinnarveckor bjuder Gabriel Jonsson, känd från ett svenskt matlagningsprogram och Youtube-kanalen Ett Gott Land, in toppvinnarna till en unik smak- och matupplevelse på Gotland.
– Det kommer att vara fokus på det gotländska köket med lokala råvaror från ön, berättar Gabriel.

Gabriels intresse för matlagning började redan i ung ålder och har utvecklats över åren. 2019 tog han sin matlagning till nya höjder när han tog hem segern i ett stort svenskt matlagningsprogram.

– Mitt intresse för matlagning har jag haft med mig sedan barnsben. Jag tittade hellre på matlagningsprogram än barnprogram och intresset har vuxit under hela livet, berättar Gabriel.

För Gabriel väntar nu en ny utmaning där han ska inspirera Keno Vinnarveckors tio toppvinnare, som har vunnit en matupplevelse och 25 000 kronor, att utforska gotländska smaker med närproducerade råvaror.

– Det kommer att vara fokus på det gotländska köket med lokala råvaror från ön. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla härliga vinnare, vem vet, kanske förälskar sig någon i ön likt jag gjort och flyttar hit, skrattar Gabriel.

Kärleken för Gotland föddes för sju år sedan när han semestrade på ön.

– Jag och min sambo blev förälskade i Gotland och ville verkligen prova att bo på ön, berättar Gabriel som 2019 uppfyllde sin dröm och flyttade från fastlandet. Gotland med sina otroligt fina leverantörer av råvaror har verkligen påverkat min matlagning. Att komma närmre råvarorna och att lära sig hur de produceras skapar en större förståelse vilket leder till en bättre slutprodukt på tallriken, fortsätter Gabriel.

Gabriels topp tre tips för amatörkocken

  1. Var inte rädd för att misslyckas, det krävs oftast flera tillagningar för att det ska bli bra.
  2. Använd sociala medier för att hitta inspiration på rätter och kök som du känner dig intresserad av.
  3. Var öppen för alla typer av kök och råvaror, man vet aldrig vilken ny favoriträtt eller -råvara du kan få.

Förutom matupplevelsen med Gabriel har alla Kenospelare som spelar under kampanjperioden chans att vinna 4 000 extra pengavinster. Upplevelsehelgen med Gabriel äger rum den 31 maj till 2 juni.

Mer om kampanjen