Läs Mathias Liss krönika med färska speltips under hockey-VM 2018

Dramatiken i Danmark!

2018-05-21: Dramatiken i Danmark! Kaoset i Köpenhamn! Det finns flera rubriker att sätta när Sverige vann sin andra raka VM-final på straffar. Jag förutspådde en dramatisk final, men inte kunde jag tro att den skulle bli riktigt så dramatisk. Herregud, jag måste ha svettats som en halv Anders Nilsson där på läktaren. När Adam Larsson dammade sitt rungande slagskott i stolpen med enbart sekunder kvar att spela kändes det som förgjort. Än mer så efter att Schweiz tagit ledningen i straffläggningen. Som tur är har de svenska spelarna starkare nerver än mig och lyckades vända på steken.

Det satte punkt för den här turneringen och därmed också för denna sida. Det är dags att summera spelandet.

 

Gårdagen började fint med att USA slog tillbaka Kanada till dryga tre gånger pengarna. I finalen gjorde båda lagen två mål vilket gav ytterligare ett fint tillskott i kassan. Arvidsson hittade dock inte nätet trots flera fina chanser och scorecasten var aldrig riktigt nära. Extra salt i såren att det var Timo Meier som gjorde det andra målet för Schweiz då det var min rekade målskytt i semifinalen. Lite stolpe ut där. 

 

Hur gick det för långtidsspelen då?

 

Finland Världsmästare: 10,00

Innan turneringen studerade jag de olika trupperna ordentligt och kom fram till att Finland hade ett ungt, spännande lag som mycket väl skulle kunna växa ju längre VM höll på. Tio gånger pengarna var mot den bakgrunden riktigt fint. Det började också extremt bra då finnarna spelade turneringens bästa ishockey i gruppspelet, men man vinner inga VM i gruppen. Det fick lejonen erfara när det blev respass redan i kvartsfinalen.

 

Sebastian Aho vinnare av poängligan: (20,00) I poängmarknaden hittade jag supervärde på den finska jättetalangen Sebastian Aho. 20 gånger basturiset på en sådan spelare var tvunget att spelas. Det började också enormt bra med att Aho ledde poängligan efter gruppspelet. Tyvärr fick han spela två matcher färre än vinnaren Patrick Kane och kunde därmed inte hålla i hela vägen. Det blev en hedrande, men neslig, andraplats på 18 poäng. Den unga finnen får nöja sig med att han åtminstone vann skytteligan. Det är svårt att vara nöjd med rekar som inte slår in men här var jag åtminstone väldigt rätt ute sett till oddssättningen.

 

Sverige och Kanada att vinna gruppen: (2,30 och 1,50) Här är det inte mycket att orda om. Sverige tog hem sin grupp på ett imponerande sätt medan Kanada inte ens var nära. Ett av två bets inne.

 

Mika Zibanejad eller Oliver Ekman-Larsson att vinna Sveriges skytteliga: (6,00 och 15,00) Här hittade jag in. Rickard Rakell tog tidigt ett stadigt grepp om den interna skytteligan men Mika Zibanejad åt sig närmare och närmare. Rangers-centern var verkligen bäst när det gällde som mest i den här turneringen. I och med fullträffen i finalen gick Mika upp på lika många mål som Rakell och därmed blev det en delad vinst på det spelet. Zibanejad som bästa svenska målskytt satt alltså, men utbetalas till oddset tre gånger pengarna.

 

Blandade resultat men ser man till mitt tips om vilka som skulle koras till världsmästare har jag aldrig förr varit så glad över att ha fel.

 

Ta hand om er allihop och på återseende!

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

VM-guld!

2018-05-20: 6-0!!! Jag måste bara upprepa mig. 6-0!!!!!

Jag måste ha skrikit så mycket så att det ekade hela vägen hem till Göteborg. Vi är i VM-final! Att amerikanarna sköt nästan dubbelt så många skott på mål som svenskarna kan vi glömma en dag som denna när Nilsson och Arvidsson hade stor show.

 

Arvidsson plockade sin poäng direkt och Sverige vann matchen. En drömstart för denna VM-kolumn.

 

I den andra semifinalen stod Schweiz för ännu en fantastisk insats när de slog ut Kanada. Båda lagen gjorde mycket riktigt två mål där, men Timo Meier lyckades inte hänga en kasse. Tre av fyra spel inne får ändå anses vara godkänt. Det blir alltså en final med tydliga Tennessee-vibbar. Arvidsson, Forsberg och Ekholm ska gå upp mot lagkompisarna Fiala och Josi. Vilka är hetast?

 

Förutom VM-finalen ska det också spelas en bronsmatch. Det är dags att avsluta denna fantastiska turnering på allra bästa sätt.
 

Dagens spelschema:

 

15.45 USA - Kanada

20.15 Sverige - Schweiz

 

USA - Kanada: 1 (3,02)

Kanadas förlust mot Schweiz var bara en i raden av sämre insatser under turneringens gång. Kanada förlorade i gruppspelet mot USA och Finland samt besegrade Lettland först i förlängning. USA har sett betydligt frejdigare ut och kan så mycket mer än de visade i semifinalen mot Sverige. Det ska också spelas en spännande match i matchen mellan McDavid och Kane om segern i poängligan. Jag tror och hoppas på Kane där. USA:s 88:a skjuter amerikanarna till ett välförtjänt brons.

 

 

Sverige - Schweiz: Båda lagen gör minst två mål (2,12)

De två senaste matcherna Schweiz har spelat har jag gått in på denna marknaden och jag ser ingen anledning till att ändra på det nu. Schweiz har under turneringen gjort tre mål på Kanada, Finland, Sverige, Ryssland och fyra kassar på Tjeckien. Offensivt ser alplandet otroligt giftiga ut med världsklasspelare som Niederreiter, Fiala och Josi. Vad Sveriges offensiv kan göra vet vi alla. Med tre producerande femmor kommer Tre Kronor till sist att nöta ner schweizarna och trycka in några puckar. 2,12 är ett kanonodds på att båda lagen ska göra minst två mål.

 

Spelare gör mål och Sverige vinner matchen: Viktor Arvidsson (3,90)

Virvelvinden från Kusmark var ruskigt bra igår och fick kröna sin insats med två mål. Han har en härlig kemi med sin kedjekompis från Nashville, Filip Forsberg. Då den svenska 33:an aldrig slutar åka skridskor är han jobbig att ha att göra med för alla försvar. Dessutom är han totalt orädd och trycker sig in framför mål. Med en förmodad matchbild där Sverige ligger på och försöker lägga mycket puckar på mål är det troligt att Arvidsson petar in en retur. 2,40 ligger det på. Jag väljer dock att lägga till att Sverige ska vinna matchen och får då oddset 3,90 gånger kanelbullen. Den tar vi sa polisen!  

 

Scorecast: 5-3 med Mattias Ekholm som sista målskytt (1950,00)

Hur slutar då turneringen för svenskt vidkommande? Jag tror detta blir en betydligt jämnare tillställning än i semifinalen. Schweiz är ett starkt lag som bara har växt ju längre turneringen har gått. De kommer pressa Tre Kronor in i det sista. Jag ser framför mig en extremt nervös sistaperiod där Schweiz plockar målvakten och trycker på för allt vad de är värda. Mattias Ekholm är sveriges bästa back och lär definitivt vara på isen vid ett sådant tillfälle. Han har visat tidigare att han är inte rädd för att hiva pucken in i mål från egen zon. Vi avslutar turneringen med ett jätteodds till nästan tvåtusen gånger pengarna. Här gäller det verkligen att hålla ner insatsen men en satsad tia ger alltså nästa 20.000. Det är det värt.

 

Avslutningsvis vill jag be om att få tacka för min medverkan i denna kolumn. Det har varit en ynnest och en ära att följa hockey-VM så här närgående. Ännu mer nu när jag är på plats för att bevittna de sista matcherna i Köpenhamn. Nu vinner vi VM-guld back-to-back som avslutning!

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Läs Mathias Liss krönika med färska speltips under hockey-VM 2018

Heja Sverige!

2018-05-19: Torsdagen bjöd på mer dramatik än jag hade kunnat räkna med. Samtliga fyra kvartsfinaler var faktiskt extremt jämna ända in mot slutet. Bettingmässigt var det en mer eller mindre katastrofal dag då Finland åkte ur.

Med Aho som vinnare av poängligan och Finland som världsmästare höll jag både tummar och tår för de finska lejonen. Det slutade dock som så ofta förr i tårar. Jag får nöja mig med att Aho stod för en fantastisk turnering och visade att 20 gånger pengarna på att han skulle skrapa ihop flest poäng var ett bjudodds.
 

Paradoxalt nog var det i Finlands match jag satte mitt enda bet under kvartsfinalspelet då båda lagen gjorde minst två mål var. Dock trodde jag inte schweizarna skulle sätta försvarsspelet så bra som de gjorde och slå ut finnarna.
 

I de två tidiga matcherna såg det bra ut efter att halva fajterna hade spelats. Då hade det blivit tre mål i USA - Tjeckien och ett mål i Ryssland - Kanada. Sedan rann det iväg i den sistnämnda matchen medan USA bland annat lyckades undvika att göra mål i ett 3 mot 1-läge mot en tom bur. Små marginaler. Ibland har man dem på sin sida, ibland inte.

 

Sverige hade verkligen alla marginaler på sin sida, förutom möjligtvis domarnas obegripliga nivå. Sveriges prestation var allt annat än bra och det var ren bonnröta att Tre Kronor nu står i en semifinal. Inte minst för mig själv som under lördagen tar flyget ner för att följa resten av mästerskapet på plats. Det hade lagt ganska mycket sordi på stämningen om jag flög till Köpenhamn för att se Lettland - USA…
 

Vi blickar framåt mot en vansinnigt spännande helg. Under semifinalerna bjuder jag på två spel från varje match till fina odds.
 

Spelschemat ser ut enligt följande:
 

15.15 Sverige - USA

19.15 Kanada - Schweiz


 

Sverige - USA: 1 (2,02)

Sverige var verkligen inget vidare mot Lettland och frågetecken reste sig genast kring svenskarnas mentala förmåga att vara bäst när det väl gäller. Jag ser snarare frågetecken kring Tre Kronors förmåga att hantera ett riktigt skickligt lag som drar ner på tempot. Så kommer inte matchbilden bli mot USA. Här får de blågula hjälp med att hålla högt tempo och då är Sverige väldigt, väldigt bra. Kan spelarna bara hålla sig från utvisningsbåset och spela fem mot fem är svenskarna favoriter. USA har flera toppspelare som Atkinson, Larkin och turneringens poängkung Kane men inte alls den bredd svenskarna kan visa upp. Tre Kronor har nu tre kedjor som egentligen skulle kunna vara förstalinor i alla andra lag. Det är dessutom klasskillnad om man jämför backbesättningen. Räkna med en fartfylld, spännande historia där Tre Kronor tar sig till ännu en VM-final.


 

Spelaren gör minst en poäng: Viktor Arvidsson (2,15)

Nashville-duon Arvidsson och Forsberg inledde kvartsfinalen tillsammans med Adrian Kempe och avslutade med Jacob de la Rose. Hur det blir under lördagen återstår att se men klart är att de var tungan på vågen mot Lettland. Forsberg gjorde första målet efter en magnifik täckning från Arvidsson medan dynamon från Kusmark själv styrde in det andra målet vansinnigt snyggt på volley. Det händer mycket hela tiden runt nummer 33 som aldrig slutar åka skridskor. Då han ofta tar plats framför mål gör han en hel del mål på styrningar och returer samtidigt som Arvidsson också skrapar ihop enkla assist till radarpartnern Forsberg. Att Viktor Arvidssons namn plitas ner i poängprotokollet är troligt. 2,15 hugger vi fort innan oddset sänks.
 

Kanada - Schweiz: Båda lagen gör minst två mål (1,75)

Jag går in på samma kategori som var lyckosam under torsdagen. Schweiz har nu spelat fyra matcher mot starkt motstånd. De gjorde tre mål mot Sverige, Ryssland och Finland samt fyra mål mot Tjeckien. Kanada å sin sida gör alltid en del mål men har haft det tufft försvarsmässigt mot bättre lag. Lönnlöven släppt in fyra mål mot USA och Ryssland samt fem mål mot Finland. Orkar Schweiz två förstalinor trumma på kan detta bli en obehaglig semifinal för storfavoriterna. 1,75 gånger den ridande polisen på att båda lagen trycker in minst två puckar är som balsam för själen.
 

Målskytt: Timo Meier (4,80)

Timo Meier har länge ansetts som en av världens största talanger. 2015 gick han i förstarundan av draften som nummer nio totalt men det är i år han fått sitt genombrott för den breda hockeypubliken genom att vara helt ordinarie i San Jose Sharks. Där blev det 23 mål på 91 matcher. I VM har det bara blivit en kasse hittills. Oftast paras han ihop med Sven Andrighetto från Colorado Avalanche och Meier får också mycket tid i powerplay. Det är en tung, kraftfull forward som är van vid att handskas med nordamerikanskt motstånd. 4,80 på att 21-åringen trycker in en puck är några enheter för högt och synas.


 

Nu avslutar vi den här turneringen på bästa möjliga sätt med svenska segrar och massa gröna siffror. Jag lovar att jag ska göra allt för att jobba in våra bets från läktarplats. Heja Sverige!

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Läs Mathias Liss krönika med färska speltips under hockey-VM 2018

Målfest i USA - Tjeckien!

2018-05-17: When the going gets tough, the tough gets going. Ett gammalt klassiskt amerikanskt uttryck som kan appliceras på båda hockey och på denna kolumn. Efter en risig start på turneringen för egen del har det bara gått bättre och bättre. Igår var det nära att sex av sex spel hittade in men Forsbergs fina skott gick stolpe ut. Fem av sex är inte så pjåkigt det heller och det blev rejält med gröna siffror i boken.

Även två av mina långtidsspel har avgjorts. Jag tippade Sverige och Kanada som gruppsegrare innan mästerskapet och där levererade Tre Kronor till fina 2,30. Ytterligare lite plus i spelkassan där.
 

På torsdag är det bara att ställa in alla åtaganden för då börjar mästerskapet på allvar när alla fyra kvartsfinaler ska spelas. Sverige ska givetvis besegra Lettland men i övrigt ser det väldigt ovisst ut. Jag har dock hittat några härliga odds att förgylla kvällen med.
 

Dagens schema:

16.15 Ryssland - Kanada

16.15 USA - Tjeckien

20.15 Sverige - Lettland

20.15 Finland - Schweiz


 

Ryssland - Kanada: Under 5,5 (1,88)

Det vimlar av fantastiskt skickliga spelare i dessa två lag. Inte bara offensivt. Det är lätt att förblindas av en Dadonov eller en McDavid men även försvaren imponerar. I Kanada finns bland annat San Jose Sharks Marc-Edouard Vlasic som räknas som en av världens bästa defensiva backar. Det finns stor risk att vi istället för en flödande, fantastisk hockeymatch får bevittna ett ställningskrig mellan två lag som absolut inte vill gå bort sig. Underspelet ser mot den bakgrunden riktigt fint ut.

 

USA - Tjeckien: Över 5,5 (1,97)

USA har gjort 39 mål hittills i VM vilket är flest av alla nationer. Visserligen kom 22 av dessa mot Norge och Sydkorea men det visar ändå vilken fire power det finns hos amerikanarna. De har dessutom släppt in 16 mål vilket är näst flest av alla kvartsfinal-lag efter Schweiz. Tjeckien har sett sylvassa ut framåt efter att David Pastrnak och David Krejci anlände från Boston. Samtidigt sätter vi ett frågetecken för de tjeckiska målvakterna som ligger på plats 14 och 15 i tabellen över räddningsprocent. Detta lär bli en match som fokuserar mest på offensivt spel. Målrikt är ingen vågad gissning. När över 5,5 ligger på 1,97 gånger pengarna är det bara att lassa in.
 

Finland - Schweiz: Båda lagen gör minst två mål (1,95)

Finland vann sin tuffa grupp och kommer in i slutspelet fullpumpade med självförtroende. Både USA och Kanada krossades av de finska lejonen. Schweiz är dock ingen slagpåse. I gruppspelet gjorde schweizarna tre mål på både svenskarna och ryssarna samt fyra mål mot Tjeckien. Med spelare som Fiala, Josi, Niederreiter och Meier finns det absolut alla möjligheter till att trycka in ett par puckar även här. Lagen möttes i VM både 2017 och 2014. Båda gångerna slutade matchen 2-2 efter ordinarie tid. Båda lagen bör göra minst två mål var även denna gång. 1,95 på det är mumma!
 

Sverige - Lettland: Rickard Rakell gör fler mål än Miks Indrasis (2,45)

Sveriges förstalina fortsätter bara att leverera. Mot Ryssland var Mika Zibanejad rinkens gigant och vid ett tillfälle serverade han Rakell närmast öppet mål. Den svenska målkungen gjorde inget misstag när han tryckte in pucken i det ryska nätet. Det var hans sjätte fullträff på de sju gruppspelsmatcherna. Mot Lettland lär 08-kedjan fortsätta virvla runt i offensiv zon och oftast är det just Rakell som avslutar anfallen. Att Ducks-spelaren ska trycka in en puck känns sannolikt. Oddset på att han ska göra mål är 2,00. Jag väljer dock att gå in på head-to-head marknaden då han ställs mot Indrasis som fortfarande inte gjort ett enda mål i turneringen. Att Rakell ska göra fler mål ger 2,45 gånger den stekta ankan. Det synas.
 

 

Efter en vilodag som känts som en hel evighet ska det äntligen bli spel igen när fyra mycket intressanta kvartsfinaler ska gå av stapeln. Släpp pucken!

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Sverige knäcker ryssen!

2018-05-15: Måndagen blev en soldränkt dag på Saltholmens klippor. Där blev jag både bränd och hoppade i plurret för årets första bad. Det var kallt. Senare under kvällen skulle jag återigen bli både bränd och få genomlida ytterligare ett par kallduschar. Denna gången i TV-soffan.

Det började bra med att Norge planenligt fick problem med Sydkorea. Handikappspelet på koreanerna satt fint. Även Slovakien var på väg att klara sin lina men två insläppta mål i tom kasse under den sista minuten förstörde det bettet. Små marginaler men samtidigt hade jag marginalerna med mig i söndags när Sverige missade öppet mål i sista sekunden. I den sista matchen mellan Tjeckien och Österrike är det bara att inse att jag var helt fel ute.


Idag ska den sista omgången av gruppspelet gå av stapeln och det innebär att inte mindre än sex matcher ska spelas. Den klart hetaste ur svensk synvinkel är givetvis gruppfinalen mellan Sverige och Ryssland men dagen inleds med gruppfinalen från Grupp B mellan USA och Finland. Det ska mycket spännande att se om Tre Kronor kan ta gruppsegern och vilket lag de då får möta i kvartsfinalen.
 

Tisdagens schema ser ut såhär:

 

12.15 Finland - USA

12.15 Schweiz - Frankrike

16.15 Vitryssland - Slovakien

16.15 Kanada - Tyskland

20.15 Lettland - Danmark

20.15 Ryssland - Sverige


 

Finland - USA: Över 5,5 mål (1,85)

Finland har agerat mycket ojämnt under turneringen där de krossat Kanada men samtidigt förlorat mot både Danmark och Tyskland. Det gör att det unga finländska laget kan sluta allt från etta till fyra i gruppen. Finnarna har svårt att luckra upp de lite sämre lagen men trivs bra mot större nationer där de får hjälp med att driva upp tempot. Det kommer de få nu. USA har i sina bästa stunder en magisk offensiv med lirare som Gaudreau, Larkin och Kane. På sina två senaste matcher har amerikanarna gjort 22 mål. Här är det dessutom en match i matchen mellan Kane och Aho om förstaplatsen i poängligan. Då båda lagen stundtals haft problem med sitt målvaktsspel är det upplagt för en riktig målfest. Överspelet spelas.
 

Schweiz - Frankrike: Schweiz -2,5 (1,82)

Schweiz har efter den svaga inledningen av turneringen mot Österrike spelat upp sig rejält. De har pressat Tjeckien, Sverige och Ryssland ordentligt. Inför den sista omgången måste Schweizarna vinna för att säkra sin plats i kvartsfinalsspelet. Allt annat än seger vore en enorm skräll. Alplandet har flera mycket skickliga spelare i sin line-up som har spetsats till ytterligare efter att Roman Josi och Kevin Fiala anslöt från Nashville. Ett fullt fokuserat Schweiz ger inte Frankrike någon chans alls och vinner med minst tre puckar till 1,82 gånger pengarna.
 

Kanada - Tyskland: Under 6,5 (1,76)

Kanada stod för en riktigt slö insats mot Lettland igår och riskerar nu att hamna trea i gruppen och därmed få möta antingen Sverige eller Ryssland redan i en kvartsfinal. Det vill kanadensarna undvika. Dock bör gårdagens kvällsmatch sitta lite i benen även om de inte direkt åkte ihjäl sig. Nu möter de ett Tyskland som spelat målsnåla matcher mot alla lag förutom gruppens bottenlag Norge och Sydkorea. Bland annat blev det 2-2 mot Finland och 0-3 mot USA. Det bör bli något liknande här. En 4-0 vinst till Kanada lär båda lagen vara relativt nöjda med. Då är oddset för under 6,5 mål riktigt spelvärt.
 

Lettland - Danmark: 1X (2,05)

Efter en tung lettisk start på turneringen, där Lettland bland annat förlorade mot Finland med 1-8, har letterna fått fart under skridskorna. De har tagit både USA och Kanada till övertid. Det imponerar verkligen. I den sista omgången ska de här spela en direkt avgörande match mot Danmark om vilket lag som går till kvartsfinal. Det kommer koka i Herning. Danmark har tre raka segrar men imponerade inte alls mot vare sig Norge eller Sydkorea. Dessa båda lagen möttes i förra årets VM och då vann letterna med 3-0. Det har blivit för tung slagsida åt danskarna här oddsmässigt. Trots dansk hemmaplan tror jag Lettland kan rubba danskarna. När 1X står runt 2 gånger pengarna är det bara att hugga rakt av.
 

Ryssland - Sverige: 2 (1,92)

Sverige ska alltså spela en ren gruppfinal mot Ryssland. Matchen blir extra viktig när man betänker att förloraren mycket väl kan ställas mot Kanada redan i kvartsfinalen. Det vill garanterat inget av lagen utsätta sig för. Sverige är det lag i hela turneringen som nått allra högst höjder. När Tre Kronor spelade som bäst mot Schweiz var det som Boork skrev: “den bästa tekniska ishockeyn han sett sedan Sovjets storhetstid”. Patric Hörnqvist kom in och var en klar injektion i laget och nu ansluter dessutom Mattias Ekholm och Filip Forsberg. Två verkliga världsspelare. Ryssland ser också starka ut men spelade match igår mot Slovakien. Den extra dagen vila som Tre Kronor har fått kan visa sig viktig. Svensk vinst till 1,92 gånger köttbullen synas.
 

Ryssland - Sverige: Datsyuk & Dadonov vs Arvidsson & Forsberg 2 (3,25)

På specialmarknaden hittar jag ett riktigt fint TV-odds. Viktor Arvidsson och Filip Forsberg ska göra fler mål i matchen än vad Pavel Datsyuk och Jevgenij Dadonov gör. Ryssarna har gjort två mål var hittills i turneringen men duon har bara stått för sammanlagt en kasse i de tre senaste matcherna. Datsyuk är ingen större målskytt längre. I KHL gjorde han den gångna säsongen tolv mål på 52 matcher. Dadonov stod för 28 fullträffar för sitt Florida Panthers på 72 matcher. Arvidsson kom till många fina lägen mot Schweiz men fick inte in pucken. Kanske berodde det på att han inte spelade med sina egna klubbor som hade försvunnit under flygningen. Klubborna bör ha återfunnits till denna matchen. För sitt Predators har han gjort 34 mål denna säsong, lika många som Forsberg. Jag tror Sverige vinner matchen och då Tre Kronors två spelare är mer utpräglade målskyttar än den ryska duon är 3,25 gånger midsommarstången ett riktigt bra odds.


Vilken heldag vi har framför oss när grupperna ska avgöras! Nu knäcker vi ryssen som den stora skalden Håkan Södergren sjöng en gång i tiden.

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Pastrnak och Krejci lyfter Tjeckien!

2018-05-14: Om det var ribba ut i lördags så var det sannerligen ribba in under söndagen. Jag hade laddat upp med att samla på mig hartassar, turkronor och käkat så många fyrklöver så magen protesterade ljudligt. Det gav full utdelning! Vad gör man inte för konsten…

Fyra av fyra spel satt till mycket fina odds även om det sista höll på att ryka i slutsekunderna. Sverige fick vinna med max två mål, till oddset 1,62, men störtade mot öppen bur. På något sätt lyckades Zibanejad och Rakell fippla bort den chansen när det endast återstod tiondelar att spela. Sverige tog i alla fall sin sjätte raka seger under VM och visade stundtals upp propaganda-hockey i de två första perioderna. Patric Hörnqvist och Viktor Arvidsson kom in med härlig energi och bidrog verkligen. Efteråt kom dock två riktigt ledsamma nyheter. Både Elias Pettersson och Erik Gustafsson har brutit sina tummar och är borta i resten av turneringen. Tur då att Mattias Ekholm och Filip Forsberg är på väg in.

 

I övrigt vann Tjeckien den första perioden och höll nollan till 2,10, USA krossade Norge i andra perioden (och i resten av matchen med för den delen) till 2,06 och både Sverige och Schweiz gjorde två mål vardera till 2.30 gånger spettekakan. Jag har nu efter en kall start på turneringen satt sex raka odds. Nu bygger vi på sviten ytterligare!

 

Bland måndagens matcher märks den mycket spännande bottenfinalen i Grupp B mellan Sydkorea och Norge. Ur svensk synvinkel känns det dock mer intressant att se vart grupprivalerna Ryssland och Tjeckien står.

 

Dagens schema ser ut enligt följande:

 

16.15 Ryssland - Slovakien

16.15 Sydkorea - Norge

20.15 Tjeckien - Österrike

20.15 Kanada - Lettland

 

Ryssland - Slovakien: Slovakien +2,5 (2,03)

Ryssland slåss om gruppsegern i grupp A med Tre Kronor. Allt kommer avgöras i en episk batalj under tisdagen. Förmodligen. För att få till den gruppfinalen måste Ryssland först besegra Slovakien. Det är inte lätt, fråga bara Sverige som hade fullt sjå med slovakerna. Slovakien har spelat oavgjort efter ordinarie tid mot både Tjeckien och Sverige. Ryssland är på ungefär samma nivå och kommer garanterat föra spelet här. Men de får se upp med slovakernas snabba kontringar. Möjligtvis har Ryssland redan lite tankar på tisdagens match mot Sverige och nöjer sig med en knapp vinst här. 2,03 gånger smörrebrödet för 2,5 plusmål till Slovakien synas omgående.

 

Sydkorea - Norge: Sydkorea +3,5 (1,62)

Det är ett oerhört viktigt möte som väntar när Sydkorea och Norge ska braka samman. Sydkorea har släppt in galna 45 mål på sex spelade matcher och anses allmänt vara turneringens sämsta lag. Norge har dock inte direkt rosat marknaden de heller. Norrmännen har släppt in 31 mål. Sydkorea förlorade med bara 1-3 i sin senaste match mot Danmark. Visst var de det sämre laget men med en tajt defensiv lyckades koreanerna ändå vara med i matchen länge. Samma sak kan mycket väl hända här. Sydkorea lär kämpa till den sista blodsdroppen samtidigt som Norge säkerligen är nöjda med en knapp seger som håller dem kvar i A-divisionen. 1,62 gånger lusekoftan spelas utan att tveka.

 

Vinna och hålla nollan: Tjeckien (3,23)

Snacka om att Pastrnak och Krejcis intåg i den tjeckiska truppen har gjort skillnad. Boston-duon ligger bakom i stort sett allting som händer i offensiv zon. Defensivt ser tjeckerna också täta ut. I sina två senaste matcher mot sämre nationer har de hållit nollan. Österrike besegrade Vitryssland och lär därmed kunna undvika jumboplatsen i gruppen. När de möter tuffare motstånd har österrikarna det dock tufft. Både mot Sverige och Ryssland blev det stryk med 0-7. Det känns troligt att de får gå mållösa från rinken ännu en gång. 3,23 gånger tyrolerhatten är ett fint chansodds. För den lite blygsammare tipparen finns att vinna första perioden och hålla nollan till mycket fina 1,78.
 

Tjeckien - Österrike: Resultat 6-0 (26,00)

I VM för tre år sen möttes dessa två lag. Då vann Tjeckien med 4-0. Det är ett klart starkare lag tjeckerna har i år samtidigt som Österrike håller ungefär samma klass som då. Igår vann Tjeckien med 6-0 mot Frankrike och vi lär få se en liknande matchbild här med ett Tjeckien som sätter full fart framåt, avgör tillställningen i första perioden, för att sedan mest spela av matchen. Det finns en god chans att även resultatet blir detsamma som igår. 26 gånger öltunnan är en fin TV-peng! Som vanligt med resultatspel gäller det dock att hålla nere insatserna.


 

I den sista matchen tar Kanada revansch på sin urusla insats mot Finland genom att vinna säkert mot Lettland. Det är dock svårt att hitta något värde i handikapp-spelen och därför avstår jag från spel i den fajten.

 

Efter sex raka vunna spel är det dags att sätta några högoddsare. Nu jobbar vi in Tjeckien!

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Tuff match för Tre Kronor!

2018-05-13: Ibland är man hetare än en finländsk bastu och ibland känns det som man står fastfrusen i de djupaste sibiriska vidderna. Igår var det rejält ribba ut, bokstavligt talat.

Lördagen började med att tre spel alla förlorades på grund av en mindre bra svensk prestation. Tre Kronor vann visserligen den första perioden men de höll inte nollan. Dessutom fick de bara in tre puckar trots en hel mängd öppna lägen i de två första perioderna. Som en rutten lök på laxen dunkade Rakell ett friläge i ribban. Vissa dagar vill det sig bara inte. Dessutom var jag helt ute och cyklade i bottenfinalen som Österrike vann klart även fast Vitryssland vann skottstatistiken.
 

Kvällen gav åtminstone lite återbäring då det som väntat blev målrikt i båda matcherna. Dessutom stod Finland (mitt förspel att vinna VM till 10 gånger pengarna) för ett riktigt styrkebeseked mot Kanada och visade att de mycket väl kan gå hela vägen i denna turnering. Det blev tyvärr bara en pinne för Sebastian Aho men den finska stjärnan leder åtminstone fortfarande poängligan (mitt tips att vinna just poängligan till 20 gånger durkslaget).

 

Under söndagen ska Sverige möta ett starkt Schweiz som pressade Ryssland hela vägen in mot sliutsignalen. Det kan bli en riktigt tuff holmgång för Tre Kronor.

 

Schemat för dagen ser ut som följande:
 

16.15 Frankrike - Tjeckien

16.15 Norge - USA

20.15 Schweiz - Sverige

20.15 Tyskland - Finland

 

Vinna första perioden och hålla nollan: Tjeckien (2,10)

Tjeckien har verkligen fått en injektion av Boston-spelarna Krejci och Pastrnaks intåg. Först blev det seger mot Ryssland och i fredags besegrades Vitryssland efter en urstark förstaperiod. Nu bör också de influgna NHL-spelarna kommit in i en ordentlig dygnsrytm. Frankrike är ingen slagpåse men har haft det tufft mot svårare motstånd. De blev nollade av både Sverige och Ryssland. Tjeckien är på den nivån och bör kunna hålla tätt vid en normal insats. Vinst i första perioden och en nolla bakåt ska inte vara så svårt att lösa till 2,10 gånger pengarna.

 

Norge - USA: USA -1,5 andra perioden (2,06)

Norge gör ett svagt VM och räddas enbart av att Sydkorea ser ännu sämre ut. De har blivit nollade i tre raka matcher. USA kom tillbaka fint efter den chockartade poängförlusten mot Lettland och vann med hela 13-1 mot Sydkorea. Det är ett skridskostarkt lag USA kan ställa på benen som kan trycka tillbaka Norge ordentligt i andra perioden när det är långt till båset. I tre av sina fem matcher har amerikanerna vunnit den andra perioden med minst två mål. Det blir samma sak ännu en gång mot ett svagt Norge. USA klarar handikapp-linan i andra perioden till 2.06 gånger cowboyhatten.

 

Schweiz - Sverige: Schweiz +2,5 (1,62)

I den första perioden mot Slovakien såg allt ut att gå programenligt för Sverige. Men efter att ha misslyckats med att omvandla sitt spelövertag i mål kom slovakerna tillbaka och borde faktiskt ha avgjort matchen i den tredje akten. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd för Sverige. Schweiz har ett tungt lag med spelare som Nino Niederreiter och Timo Meier. Dessutom är Roman Josi och Kevin Fiala på väg för att förstärka laget. Det är dock tveksamt om de spelar redan här. Schweiz har vunnit tre matcher och förlorat på straffar mot Tjeckien. Igår förlorade de med endast en puck mot Ryssland. Att ett skakat Sverige skulle vinna med tre måls marginal är långsökt. 1,62 gånger schweizerosten på att de rödvita förlorar med max två mål är definitivt värt att satsa en slant på.
 

Schweiz - Sverige: Båda lagen gör minst två mål (2,30)

Sverige har en sylvass offensiv med den fantastiska 08-kedjan i spetsen. Dessutom har Tre Kronor väldigt offensivt lagda backar som gärna fyller på i anfallszon. Detta har lett till att motståndarna i turneringen har fått flertalet kontringslägen. Våra gulblåa krigare har inte släppt in fler mål enbart tack vare ett ramstarkt målvaktsspel. Schweiz har ett mycket starkt anfallsspel och har gjort fler än två mål i samtliga sina matcher hittills i turneringen. Det finns ingen anledning att tro att det skulle ändras nu. Det blir tätt och målrikt. Ska vi säga 4-3 till Sverige?


 

Ännu en underbar VM-dag ska avgöras. Nu är det dags för den här kolumnen att sätta fyra av fyra. Kvällens sysselsättning får bli att heja på Sverige. Fast lagom mycket...

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Rakell slår till igen!

2018-05-12:Vissa morgnar är det lättare att vakna till än andra. Fredagen var en sådan dag. Jag vaknade till sol, fågelkvitter och den härliga nyheten att Nashville blivit utslagna ur Stanley Cup (sorry alla Preds-fans). Carl Järnkrok meddelade genast att han inte kommer spela VM då han spelat sina senaste matcher på sprutor, men Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm ansluter alla efter helgen. Tänk en andraformation med Forsberg, Arvidsson och Hörnqvist. Detta kan verkligen bli hur bra som helst.  

Fredagen innebar också gröna siffror i bokslutet vilket alltid är trevligt. Danmark hade inga större problem med att besegra Norge under eftermiddagen. 3-0 slutade den fajten. -1,5 på Danmark till 1,64 var en väldigt trevlig start på dagen. Vitryssland fick en inte lika trevlig start mot Tjeckien då de låg under med 0-3 efter en period. Fler mål blev det dock inte och därmed hittade handikappspelet på vitryssarna in till 1,79. Vitryssland lyckades dock inte trycka in någon puck i första perioden trots fyra raka minuter med en man mer.

 

Lördagen innehåller inte mindre än sex stycken VM-matcher där Sverige ska upp i rinken för femte gången. Kan Tre Kronor fortsätta hålla sin segersvit levande? Dagens schema ser ut enligt följande:

 

12.15 Slovakien - Sverige

12.15 Lettland - Tyskland

16.15 Österrike - Vitryssland

16.15 Danmark - Sydkorea

20.15 Ryssland - Schweiz

20.15 Kanada - Finland

 

Slovakien - Sverige: Sverige över 3,5 mål (1,60)

Sverige vann sin senaste match med 7-0 mot Österrike. Visserligen var det ett riktigt svagt motstånd men samtidigt spelade Sverige otroligt bra offensivt. Extra roligt var det att se hur andrakedjan med Backlund, Kempe och Nyquist virvlade runt i anfallszon. Sedan tidigare vet vi vad 08-kedjan går för. Slovakien har vunnit sina två senaste matcher mot Frankrike och Österrike knappt. Här får de en minst sagt svettig afton. Sverige trycker gasen i botten direkt och sätter dit minst fyra pytsar. 1,60 gånger dalahästen är bra betalt.

 

Målskytt: Rickard Rakell (1,92)

Rickard Rakell från Anaheim Ducks har gjort mål i samtliga Sveriges matcher hittills. Sammanlagt har det blivit fem mål vilket gör att han leder VM:s skytteliga tillsammans med Aho och Atkinson. Grönborg matchar också förstakedjan hårt och ger dem ordentligt med speltid i powerplay och vid offensiva tekningar. Rakell kommer få gott om målchanser även under lördagen. Snipern sätter dit minst en puck till 1,92 gånger ankan.

 

 

Vinna första perioden och hålla nollan: Sverige (2,05)

Sverige har bara släppt in två mål hittills i turneringen, båda mot Tjeckien. Målvakterna Hellberg och Nilsson har båda imponerat stort mellan stolparna och framför dem finns turneringens bästa backuppsättning. I samtliga fyra matcher som Tre Kronor spelat har de vunnit första perioden och hållit nollan. Det finns ingen anledning att tro att det skulle ändras mot Slovakien. Sverige kommer i vanlig ordning ut hårt och går in i den första periodpausen med ledning. Ska vi säga med 2-0?

 

Österrike - Vitryssland: Vitryssland (2,05)

Under eftermiddagen ska det spelas ett spännande bottenmöte i Grupp A mellan jumbon Vitryssland och nästjumbon Österrike. Det mesta talar för att förloraren av denna fajt får kvala för att hålla sig kvar i A-divisionen. Det bör visserligen inte innebära några större problem då Sydkorea lär stå på andra sidan isen. Vitryssland hade en hemsk förstaperiod mot Tjeckien igår då de förlorade med 0-3 men gjorde i övrigt en fullt godkänd match. Efter att de bytte ut Dave Lewis mot Sergei Pushkov i båset har prestationerna varit ganska bra. Österrike har ett betydligt mer anonymt lag som bör få det svårt här. 2,20 på vitrysk vinst är riktigt fin hämtgurka. Spelas omgående!

 

Ryssland - Schweiz: Över 5,5 (1,85)

Schweiz har ett spännande VM-lag som haft lite otur hittills i turneringen. Mot Tjeckien blev det förlust efter straffar men det var en match schweizarna dominerade fullständigt. Alplandet har flera duktiga NHL-spelare i truppen som Sven Andrighetto från Colorado, Timo Meier från San Jose och Nino Niederreiter från Minnesota. På sina två senaste matcher har Schweiz gjort nio mål. Ryssland förlorade senast mot Tjeckien efter förlängning. Framåt var ryssarna tunga men i egen zon kan de uppträda ganska virrigt. Det lär bli en hel del mål här. Över 5,5 till 1,85 gånger gökuret spelas.

 

Kanada - Finland: Över 5,5 (1,92)

Dagens riktiga höjdpunkt för de som inte har svenskt hjärta är superfajten mellan Kanada och Finland. Finland förlorade sin senaste match i mästerskapet mot Danmark med 2-3 och lär komma ut rejält revanschsugna här. Offensivt ser de otroligt starka ut med spelare som Aho, Teräväinen och Granlund. Samtidigt har back- och målvaktsspelet hackat betänkligt. Det är inte bra när en spelare som Connor McDavid står på andra sidan. Det lär smälla rejält här både i sargen och i burarna. Jag tror på en målrik match och då över 5,5 finns till 1,92 är det bara att hugga den rakt av.

 

Vilken dag vi har framför oss med Sveriges femte VM-match och supermatchen mellan Kanada och Finland. Det är bara att sjukskriva sig från grillningen. Här ska det railas hockey!

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Segerrusigt Tjeckien får problem!

2018-05-11: Efter att ha njutit av årets hetaste dag var det med stora förhoppningar jag satte mig i VM-soffan för att svalkas. Tyvärr smälte mina bets lika fort som den jätteglass jag hade inhandlat hos en lokal näringsidkare. Frankrike hade svårt att komma till avslut mot Slovakien och fick bara in en kasse. Dessutom var det ryska bettet aldrig riktigt nära. Brasklappen om Krejci och Pastrnak var åtminstone befogad med tanke på att de låg bakom samtliga Tjeckiens mål. Hade de inte spelat hade det kunnat bli andra bullar. Men om om inte fanns hade vi alla varit miljonärer. Här är det bara att erkänna att jag blev besegrad av två stycken David som mer kändes som två stycken Goliat.

Nya tag under fredagen där det ska bli oerhört intressant att se det nordiska derbyt mellan Danmark och Norge. Schemat ser ut enligt följande:

 

16.15 Frankrike - Österrike

16.15 Danmark - Norge

20.15 Vitryssland - Tjeckien

20.15 USA - Sydkorea

 

Danmark - Norge: Danmark -1,5 (1,64)

Det har gått två dagar sedan Danmark stod för den här turneringens största skräll när de besegrade Finland med 3-2. Stor del i den viktorian hade de influgna NHL-stjärnorna Mikkel Boedker och Jannik Hansen. Man kan lugnt säga att de bidrog. Boedker assisterade till samtliga Danmarks mål i den matchen. Dessutom stod Frederik Andersen på huvudet och motade 33 av 35 skott. Det har öppnat upp gruppen för värdnationen som slåss med i första hand Tyskland och Lettland om den sista kvartsfinal-platsen. Norge har spelat två raka matcher utan att göra mål och har inte alls samma spets som danskarna. Dessutom har norrmännen kort vila då de spelade kvällsmatchen igår. Framburna av den fanatiska hemmapubliken tar Danmark ännu en viktig seger. Denna gången vinner de klart. Handikappspelet ser fint ut!

 

Vitryssland - Tjeckien: Vitryssland +3,5 (1,79)

Tjeckien var ett helt annat lag efter att storstjärnorna Krejci och Pastrnak hade anlänt. Den duon låg bakom samtliga tjeckiska mål trots att de nyss hade landat och bara hade fått ett par timmars sömn. Boston-spelarna bör rimligtvis vara något jetlaggade här när adrenalinet slutat pumpa. Då är inte Tjeckien speciellt bra. De har bland annat spelat oavgjort under ordinarie tid mot både Schweiz och Slovakien. Vitryssland står på fyra raka förluster men efter att de bytte ut förbundskaptenen mitt under brinnande slutspel gjorde de en mycket bra insats mot Schweiz där Vitryssland faktiskt förtjänade poäng. Gör de en likadan insats som senast ska Tjeckien verkligen inte ta något för givet. Vi har sett flera gånger förr hur ett lag får en liten baksmälla efter en tidigare superinsats. Vitryssland kan mycket väl hålla detta jämnt.

 

Vitryssland att göra mål i den första perioden: (2,82)

Tjeckien bär som sagt rimligtvis få en reaktion på gårdagens insats. Vitryssland lär komma ut stenhårt och försöka få till en så bra start som möjligt. Är inte Tjeckien på tårna från start kan Vitryssland mycket väl få in en puck innan de vaknar till liv. Tre av Vitrysslands fyra mål har kommit just i första perioden. Jag tror Vitryssland kan chocka tjeckerna med ett tidigt mål innan det mer rutinerade NHL-förstärkta laget vaknar till liv och vänder på steken. 2,82 gånger ishallen på att vitryssarna gör mål i första perioden är ett bra högbet.

 

Frankrike - Österrike är helt öppet och kan sluta hur som helst. En TV-peng på krysset kan vara något för den som hellre ser den matchen istället för det nordiska derbyt.

 

Mest fokuserar vi dock på Vitryssland! Kan de störa Tjeckien?

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.

Kaprizov sänker Tjeckien!

2018-05-10: Sommarhettan fortsätter som en våg över norden men inget är lika hett som Tre Kronors alldeles egna Stockholms-kedja. Uppvisningen fortsatte igår där alla tre gjorde mål och där det faktiskt kunde blivit ett par kassar till. Det ska bli spännande att se hur de står sig mot vassare motstånd senare i turneringen. 7-0 i all ära men undra om inte den mest positiva nyheten var att Hörnqvist verkar sugen på att ansluta till VM. “Bengan” är en spelartyp som detta lirande lag saknar. En bufflig typ som kan få motståndare helt ur balans. Dessutom är Penguins-spelaren utrustad med ett järnpsyke och enorma ledaregenskaper.

Spelen blir, precis som vädret, hetare för var dag som går. Igår var det väldigt mycket som gick rätt. Sverige vann och höll nollan till 3,25, Janmark och Rakell krossade Österrike målmässigt till 1,95, Tyskland körde över Sydkorea till 1,80 och Schweiz vann klart mot Vitryssland till 1,83. Finland svek dock rejält i hela mästerskapets första skräll när hemmanationen Danmark besegrade lejonen. Min poängligavinnare Aho gjorde åtminstone ett mål.

 

Torsdagen lovar fortsatt värmebölja. Vi får hoppas att även jag kan hålla mig het.

 

Dagens schema:

16.15 Slovakien - Frankrike

16.15 USA - Lettland

20.15 Tjeckien - Ryssland

20.15 Norge - Kanada

 

Slovakien - Frankrike: Båda lagen gör minst två mål (1,92)

Slovakien är ett lag som inte alls har sett bra ut i inledningen av turneringen. Visserligen förlorade de först i förlängning mot Tjeckien men det var efter att ha fått 42 skott emot sig. Därefter var de chanslösa mot Schweiz innan turneringens första seger togs mot Österrike. Mot Österrike visade Slovakien dock upp ett väldigt virrigt försvarsspel. De ska vara väldigt glada för den vinsten. Framåt finns det viss kvalité, framförallt hos Detroit Red Wings Tomas Jurco. Frankrike var tippade som gruppjumbo men stod för en fin insats i 6-2 segern mot Vitryssland. Visserligen blev fransmännen nollade mot både Sverige och Ryssland men här väntar ett betydligt sämre motstånd. Detta kan bli jämnare än vad oddsen antyder. Med tanke på hur lagens försvarsspel sett ut hittills bör det bli en öppen historia. Jag slår till med att båda lagen gör minst två mål till 1,92 gånger baguetten.

 

Tjeckien - Ryssland: Ryssland -1,5 (2,06)

Ryssland har mött tre blåbärsnationer i VM hittills, det ska vi ha klart för oss. Men 20-0 i målskillnad på dessa tre fajter imponerar ändå oerhört. Nu ska ryssarna testas för första gången i turneringen när de ska ta sig an Tjeckien. Ska tjeckerna ha någon chans alls här får de inte dra på sig några utvisningar. Boxplay-spelet har nämligen varit undermåligt. Sex av nio insläppta mål i turneringen har kommit med en man mindre på isen. Tjeckien har fortfarande inte vunnit någon match under ordinarie tid och då har de ändå mött både Schweiz och Slovakien. Ryssland är av en helt annan kaliber. Kan ryssarna bara vara fokuserade matchen igenom ska de vinna klart. 2,06 gånger pirogen är taget för handikapp-linan. Håll dock ögonen öppna för om Boston Bruins klasspelare David Pastrnak och David Krejci hinner ansluta till det Tjeckiska laget. Det kan vara den injektion som krävs för att få fart på Tjeckien...

 

Målskytt: Kirill Kaprizov (3,05)

Blott 21 år unge Kirill Kaprizov har gjort en mycket stark säsong för sitt CSKA Moskva och därför belönats med en VM-plats. Där har supertalangen tagit plats i förstakedjan tillsammans med Yevgeni Dadonov och hockeyvirtuosen Pavel Datsyuk. Kaprizov har stått för fyra fullträffar hittills i turneringen och har målat i varje match. Hans lina matchas dessutom stenhårt i powerplay. Då Tjeckien visat sig svaga i sin box lär han få flera målchanser. 3,05 är några enheter för högt för en spelare som hittills gjort mål i varje match. Det synas.

 

Både Kanada och USA ska upp i rinken i morgon men där är det svårt att finna värde då oddsen på handikapp-linorna sjunkit ordentligt. Jag tar istället på mig min ryska Usjanka och skrålar med till den ryska hymnen. Upp till bevis nu för Ryssland om de vill hänga med Sverige i racet om förstaplatsen i gruppen!

 

/ Mathias Liss

Läs Leif Boorks krönika här.
Till startsidan för hockey-VM.

OBS! Oddsen är semifasta och kan förändras.