Torino

Torino

Till Serie A startsida
Torino FC från Turin bildades 2005. Klubben bytte till sitt nuvarande namn från Torino Calcio 1906 då originalklubben från 1906 gick i konkurs. Laget är annars en av de mest traditionsrika genom tiderna i Italien. Klubben har sex titlar i Serie-A, egentligen sju men fråntogs en av titlarna efter en mutskandal 1927. Torino har även fem titlar från Copa Italia, den senaste från 1993.
Smeknamn: II Toro
Manager: Giampiero Ventura
Hemmaarena: Stadio Grande Torino - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Torinos spelschema i Serie A

Spela på Torino hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Torino:
Joe Hart

När det stod klart att Manchester City värvat Claudio Bravo från Barcelona för 20 miljoner Euro veckan innan transferfönstret stängde 2016 förstod Joe Hart att hans dagar som förstemålvakt i klubben var räknade. 29-åringen som kom till City som 19-åring 2006 flyttade för första gången utanför England, till Italien och Torino på ett säsonglångt lån. Under sina år i City vann Hart Premier League 2 gånger, FA Cupen en gång och ligacupen 2 gånger. Dessutom höll han flest nollor under 4 olika säsonger i Premier League. Hart är på lån i Torino till sommaren 2017 men har kontrakt med City till 2019.

Adem Ljajic
Serben Adem Ljajic såldes sommaren 2016 till Torino av Roma, och i Turin får han landsmannen och legendaren Sinisa Mihajlovic som tränare. Det är tredje gången som Ljajic har den forne frisparksspecialisten som coach (även Fiorentina och landslaget). Ljajic vann ligan tillsammans med Partizan och var på väg till Manchester United tillsammans med klubbkompisen Zoran Tosic 2009. Men Ljajic fick inget arbetstillstånd i England och till slut valde United att inte gå vidare med affären. Istället för Premier League blev det Serie A för Ljajic som hamnade i Fiorentina under januarifönstret 2010. Sedan dess har det även blivit spel i Roma och Inter för serben, som även varit ordinarie i landslaget sedan 2010.

Maxi Lopez
Den blonde argentinaren Maxi Lopez har vunnit ligan 4 gånger med River Plate, La Liga 2 gånger med Barcelona och slutat tvåa både i Serie A (AC Milan) och brasilianska Gaucho 1 (Gremio). Anfallaren har spelat fotboll i Argentina, Ryssland, Spanien, Brasilien och Italien med varierande framgång. Sedan Maxi Lopez kom till Serie A under januarifönstret 2010 har han spelat för Catania, Milan, Sampdoria, Catania igen, Sampdoria igen, Chievo och sedan januari 2015 i Torino. Kontraktet med Juventus lokalkonkurrent löper till sommaren 2018.

Samuel Gustafsson
Den högerfotade tvillingen Samuel Gustafson (brodern Simon är vänsterfotad), hamnade i Serie A och Torino när det var dags för spel utomlands för mittfältstalangen. Simon hamnade för övrigt i Eredivisie och Feyenoord. Göteborgaren Samuel Gustafson har 4 säsonger bakom sig i talangfabriken BK Häcken, varav de sista 1,5 säsongerna som ordinarie. Med Häcken hann Gustafsson också med att vinna Svenska Cupen. 21-åringen har fått göra U21-landskamper för Sverige men ännu inte provat på spel med landslaget. Har kontrakt med Torino till 2018, med en klubboption på ytterligare 1 år.

Arlind Ajeti
Schweiz-albanen Arlind Ajeti är född och uppvuxen i Basel i Schweiz och har representerat Schweiz i alla u-landslag. Men som senior har 23-åringen valt spel med Albanien. Mittbacken Ajeti har gått igenom FC Basels akademi hela vägen till a-laget. Trots relativt begränsat med speltid fick Ajeti ändå vara med om att vinna 5 ligatitlar med Basel. När hans kontrakt gick ut sommaren 2015 gick faktiskt albanen några månader som klubblös, innan han skrev på för Serie A-nykomlingen Frosinone. Där gick Ajeti direkt in i startelvan och sommaren 2016 värvades han av Torino, när Frosinone åkte ur Serie A. Med Torino skrev Ajeti på ett kontrakt som sträcker sig till 2019.

Spela på Torino.