Torino

Till Serie A startsida.
Torino FC från Turin bildades 2005. Klubben bytte till sitt nuvarande namn från Torino Calcio 1906 då originalklubben från 1906 gick i konkurs. Laget är annars en av de mest traditionsrika genom tiderna i Italien. Klubben har sex titlar i Serie A, egentligen sju men fråntogs en av titlarna efter en mutskandal 1927. Torino har även fem titlar från Coppa Italia, den senaste från 1993.
Smeknamn: II Toro
Manager: Walter Mazzarri
Hemmaarena: Stadio Olimpico Grande Torino - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.

Spela på Torino hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Torino:

Adem Ljajic
Serben Adem Ljajic såldes sommaren 2016 till Torino av Roma. Derbutsäsong hos Torino var strålande för 25-åringen och han stod för tio mål från sin mittfältsposition, varav ett par riktigt snygga frisparkar. Ljajic vann ligan tillsammans med Partizan 2009 och var då på väg till Manchester United tillsammans med klubbkompisen Zoran Tosic. Ljajic fick dock inget arbetstillstånd i England och till slut valde United att inte gå vidare med affären. Istället för Premier League blev det Serie A för Ljajic som hamnade i Fiorentina under januarifönstret 2010. Sedan dess har det även blivit spel i Roma och Inter för serben, som även varit ordinarie i landslaget sedan 2010. Nu är det däremot Torino som gäller och mittfältaren med den känsliga högerfoten går in på sin andra säsong hos de vinröda. Han har kontrakt med klubben till 2020.

Samuel Gustafsson
Den högerfotade tvillingen Samuel Gustafson (brodern Simon är vänsterfotad), hamnade i Serie A och Torino när det var dags för spel utomlands för mittfältstalangen. Göteborgaren Samuel Gustafson har fyra säsonger bakom sig i talangfabriken BK Häcken, varav de sista 1,5 säsongerna som ordinarie. Med Häcken hann Gustafsson också med att vinna Svenska Cupen. 22-åringen har fått göra U21-landskamper för Sverige men ännu inte provat på spel med landslaget. Han hade svårt att ta plats i den sylvassa konkurrensen på Torinos mittfält och det blev bara fem matcher i hans premiärsäsong i Serie A. Det återstår att se om det blir fler denna säsong. Hans kontrakt sträcker sig säsongen ut.

Andrea Belotti
23-åringen Andrea Belotti är en upcoming man i italiensk fotboll. Han slutade den gångna säsongen på tredjeplats i Serie As skytteliga med sina 26 mål för Torino. Han har dessutom tagit för rejält i landslaget och hittills stått för fyra mål på sina nio landskamper. Utvecklingen har varit strålande för den unga anfallaren och troligen kommer han vara italienska landslagets stora anfallsstjärna många år framöver. Belotti ses som en het kandidat att ta hem skytteligan i Serie A säsongen 2017/2018. Han har kontrakt med Torino så länge som till 2021.

Spela på Torino.