Palermo Serie A

Palermo (spelar inte i Serie A säsongen 2017/2018)

Till Serie A startsida
Palermo bildades år 1900 och är med sina 25 säsonger i Serie A det sicilianska lag som spelat mest i Serie A. Man har nått två finaler i Italienska Cupen som man förlorat, förutom detta har man inga andra meriter. Kända spelare i klubben genom åren är Paulo Dybala, Javier Pastore och Edison Cavani.
Smeknamn: Rosanero, Le Aquile
Manager: Giuseppe Iachini
Hemmaarena: Stadio Renzo Barbera - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
Spelschema: Palermos spelschema i Serie A

Spela på Palermo hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Palermo:
Oscar Hiljemark

Gislavedsonen Oscar Hiljemark gör sin andra säsong i Palermo i Serie A. Han har bidat sin tid för att ta sig till de stora ligorna i Europa. 24-åringen tog en plats i Elfsborg i allsvenskan som 19-åring och var med om att vinna SM-guld 2012. Trots många rykten var det först efter säsongen som Hiljemark såldes. PSV Eindhoven blev nästa klubbadress och även där vann mittfältaren ligan. Oscar Hiljemark var lagkapten i det svenska U21- landslag som vann EM 2015. Hiljemark har även hoppat in som kapten under åren i PSV. 24-åringen skrev sommaren 2015 på ett kontrakt med Palermo som sträcker sig till 2019.

Robin Quaison
23-åringen Robin Quaison gör redan sin tredje säsong i Serie A-klubben Palermo. Stockholmarens karriär har gått fort. 2011 lånades han ut till Väsby United i division 1 och säsongen därpå tog han en plats i AIK. Den offensive mittfältaren behövde bara 2,5 säsonger för att flera klubbar skulle rycka i talangen, bland andra anrika Leeds i England. Men det blev Serie A och ö-klubben Palermo för Quaison vars 3-årskontrakt går ut sommaren 2017. Han har varit given i svenska u-landslag och även fått prova på spel med det svenska landslaget.

Haitam Aleesami
Norrmannen Haitam Aleesami är en av tre nordiska spelare i Serie A-klubben Palermo, tillsammans med svenskarna Oscar Hiljemark och Robin Quaison. Aleesami är också den senaste att ansluta till de rosa-svarta. Trots att Aleesami fyllt 25 år har karriären gått snabbt. Inför säsongen 2015 värvades vänsterbacken till IFK Göteborg och spelade varenda minut av allsvenskan den säsongen. Sommaren 2016, halvvägs in i säsongen bytte Aleesami änglarna i allsvenskan mot Sicilien och Serie A. Under tiden i IFK Göteborg blev Aleesami också landslagsman för Norge. Kontraktet med Palermo går ut sommaren 2019.

Spela på Palermo.