Bologna

Till Serie A startsida.
Bologna grundades 1909 och är historiskt sett en av de mest framgångsrika klubbarna i Italien, även om man har haft det tuffare på senare år. Klubben har vunnit Serie A inte mindre än sju gånger, senast 1964, och Coppa Italia två gånger. Bologna har även en del svenska anknytningar då Kenneth Andersson, Klas Ingesson och Teddy Lucic har spelat där.
Smeknamn: Felsinei, Rossoblu
Manager: Roberto Donadoni
Hemmaarena: Stadio Renato Dall’Ara - hitta till arenan här.
 

Spela på Bologna hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Bologna:

Filip Helander
Mittbacken Filip Helander har vid 24 års ålder vunnit två SM-guld och samt var med i den svenska truppen som vann U21-EM 2015. Sedan samma sommar försöker han ta en plats i en av Europas stora ligor, Serie A. Skåningen köptes av Hellas Verona och fick relativt mycket speltid sin första säsong i Serie A. Men Verona åkte ur högsta ligan i Italien och Filip Helander fick en chans att stanna kvar i ligan genom att gå på lån till Bologna. Det blev bara elva matcher med Bologna förra säsongen. Helander ryktades länge till Leeds inför under sommarfönstret, men ser ut att bli kvar i Bologna efter att den italienska klubben utnyttjat sin köpoption. Helander har blivit nominerad till Årets back på Fotbollsgalan och knackar på dörren till landslaget.

Emil Krafth
Den relativt reslige (183 cm) högerbacken Emil Krafth slog igenom i klassiska Öster i Superettan som 17-åring 2011. De Allsvenska klubbarna hade dragkamp om smålänningen där främst Malmö och Helsingborg krigade om ytterbackens signatur. Krafth valde till slut Olympia och Helsingborg. Efter en säsong för att se och lära var Krafth ordinarie under 2,5 säsonger, till sommaren 2015 när Bologna i italienska Serie A värvade honom för ungefär 4,5 miljoner kronor. 23-åringen har varit given i alla svenska u-landslag och har nu också spelat in sig i det svenska landslaget. Krafth har kontrakt med Klas Ingessons gamla klubb till 2020.

Mattia Destro
26-åringen Mattia Destro öste in mål som junior och har varit relativt framgångsrik som senior, om än inte alls på samma nivå. Han var given i alla italienska u-landslag där han bland annat gjorde 16 mål på 14 landskamper med U19-landslaget. Destro gick till Inter som 14-åring och spelade då bland annat med den ett år äldre Mario Balotelli. När Inter 2010 värvade Andrea Ranocchia från Genoa var Mattia Destro en del av betalningen. 26-åringen har sedan dess gjort över tio Serie A-mål för både Siena och AS Roma och har dessutom hunnit med att bli utlånad till AC Milan. Under sommarfönstret 2015 gjorde Bologna sin stora värvning för säsongen när de signade Destro. Sedan dess tillhör han klubben och har stått för 19 mål. Anfallaren har åtta a-landskamper i bagaget och kontrakt med Bologna till 2020.

Spela på Bologna.