Atalanta BC

Till Serie A startsida.
Atalanta BC är från staden Bergamo. Klubben bildades 1907 och är uppkallad efter den kvinnliga hjältinnan Atalanta i den grekiska mytologin. En av Sveriges mest kända fotbollsspelare, Glenn Strömberg, har gjort åtta säsonger i det blåsvarta stället. Klubben har tagit en titel genom åren och det är Coppa Italia år 1963.
Smeknamn: Nerazzurri
Manager: Gian Piero Gasperini
Hemmaarena: Stadio Atleti Azzuri d’Italia - hitta till arenan här och kolla hur det ser ut inne på arenan här.
 

Spela på Atalanta hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Atalanta:

Etrit Berisha
Albanen Etrit Berisha, född i Kosovo kom till Sverige och Kalmar FF 2007 och blev ordinarie i KFF 2010. Under 2013 gick ryktena varma om en flytt till Italien för Berisha. Det blev till slut SS Lazio som skrev kontrakt med 28-åringen, även om Chievo menade att albanen egentligen var klar för dem. Etrit Berisha lyckades faktiskt ta en plats i Lazio när förstemålvakten Federico Marchetti skadade sig, och fick stå kvar mellan stolparna några matcher när Marchetti var tillbaka. Under säsongerna 2014/2015 samt 2015/2016 var dock Berisha andravalet hos de himmelsblå. Under förra säsongen var han därför på lån till Atalanta och var starkt bidragande till klubbens succéartade säsong. Till säsongen 2017/2018 köptes Berisha loss av Bergamoklubben och blir en viktig kugge i Serie A, samt Europaspelet.

Mattia Caldara
Den talangfulla innerbacken Mattia Caldara är fostrad i Atalanta och spelar fortfarande i klubben. 23-åringen köptes dock loss av Juventus i januari 2017 för 15 miljoner euro, men är sedan dess utlånad till Bergamoklubben. Han hade en succéartad säsong med de blåsvarta 2016/2017 och var starkt bidragande till lagets fjärdeplacering. Mittbacken stod för hela sju mål i Serie A under säsongen, bäst av samtliga försvarare i ligan. Caldara har hunnit med tolv U21-landskamper och var ordinarie under 2017 års U21-EM för Italien. Caldara har kontrakt med Juventus till 2021 och tanken är att han framöver ska ta en ordinarie plats hos den gamla damen.

Josip Ilicic
Den 29-årige slovenen Josip Ilicic har många framgångsrika säsonger bakom sig i Serie A. 2010 värvades den vänsterfotade mittfältaren till Palermo. Det blev tre år på Sicilien och Ilicic imponerade såpass mycket att Fiorentina värvade honom 2013 för 9 miljoner euro. Under sina fyra år hos Viola var Ilicic tongivande och det blev över 100 Serie A-matcher för de lila. Från juli 2017 tillhör han Atalanta och kommer vara en viktig kugge på mittfältet för 2016/2017 års succélag i Serie A. Totalt har det blivit 44 landskamper och fyra mål för Slovenien. Ilicic signade kontrakt som sträcker sig till 2020 med Atalanta.

Spela på Atalanta.