La Liga, Villarreal

Villarreal

Till La Liga startsida
Villarreal CF även kallade Villarreal Club de Fútbol SAD, är en klubb från Villarreal i regionen Valencia. Klubben bildades 1923. Största meriterna är två semifinaler i Champions League och UEFA-cupen samt två vinster i UEFA Intertoto Cupen.
Smeknamn: Los Submarinos Amarillos (den gula ubåten)
Tränare: Fran Escriba
Hemmaarena: El Madrigal

Spela på Villarreal hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Villarreal:
Roberto Soldado

31-åringen från Valencia är sedan förra sommaren tillbaka i La Liga, efter en misslyckad sejour i Premier League. Roberto Soldado gick igenom Real Madrids akademi men hade som 23-åring ännu inte lyckats ta en plats i det stjärnspäckade laget, utan såldes till Getafe. Där påbörjade han en svit om minst 10 mål per säsong under fem säsonger. 13 och 16 mål i Getafe gjorde att Valencia värvade Soldado som ersättare för David Villa, som sålts till Barcelona. Klubbytet påverkade inte Soldado som fortsatte göra mål. 18 och 17 mål kröntes av 24 mål säsongen 2012/2013. Då valde Tottenham Hotspur att köpa loss Soldado för 26 miljoner pund. På två säsonger i Premier League blev det dock bara 7 mål och han såldes tillbaka till La Liga och Villarreal för 10 miljoner pund. Han har kontrakt till 2018.

Bruno Soriano
32-årige Bruno Soriano är Villarreals själ och hjärta. Soriano har redan nu spelat flest matcher för de gula ubåtarna och är lagets kapten. Den relativt långe mittfältaren har kämpat sig till en ordinarie plats på ett La Liga lags mittfält. Soriano har inga u-landskamper för Spanien och har steg för steg jobbat sig in från bänken till startelvan och nu kaptensbindeln. Han har också med åren dragit på sig färre och färre varningar, samtidigt som han börjat göra lite mål. Fick debutera i landslaget som 26-åring och har gjort tio landskamper. Både klubbar från MLS och Premier League har dragit i Soriano men han har kontrakt med Villarreal till 2020.

Jonathan dos Santos
Jonathan och hans bror Giovani dos Santos upptäcktes av Barcelona som tonåringar. Giovani hade mer framgång tidigt, men det är Jonathan som blivit kvar i den europeiska fotbollen. Mexikanen Jonathan dos Santos fick sin fotbollsuppfostran på Camp Nou men lyckades aldrig göra mer än tre matcher per säsong i det stjärnspäckade laget. 26-åringen såldes 2014 till Villarreal, där han återförenades med sin bror. Under två säsonger hos de gula ubåtarna har dos Santos tagit en fast plats på Villarreals mittfält. Han skrev i samband med övergången på ett avtal som håller honom på El Madrigal till 2019.

Cédric Bakambu
Cedric Bakambu är faktiskt född i Frankrike, men representerar Kongo i landslagssammanhang, trots att han spelat närmare 40 u-landskamper för Frankrike. 25- åringen varvade spel i a- och b-lag i Sochaux fram till 2013 då han tog en fast plats i Ligue 1-klubbens anfall. 7 mål under säsongen räckte för att turkiska Bursaspor skulle värva kongolesen, som gjorde 13 mål på 27 matcher, och fick ett internationellt genombrott. Villarreal fick upp ögonen för Bakambu som värvades 2015 och skrev på ett 5-årskontrakt. Första säsongen var lyckad. Även om Bakambu inte var helt ordinarie, gjorde han ändå 12 mål och vann interna skytteligan överlägset.