Villarreal

Till La Liga startsida.
Villarreal CF, även kallade Villarreal Club de Fútbol SAD är en klubb från Villarreal i regionen Valencia. Klubben bildades 1923. Största meriterna är två semifinaler i Champions League och UEFA-cupen samt två vinster i UEFA Intertoto Cupen. Har nu slutat topp 6 i La Liga fem säsonger i rad och bara missat en säsong i den spanska högstaligan sedan år 2000. Har nosat på en ligatitel, men fått nöja sig med två andra platser.
Smeknamn: Los Submarinos Amarillos (den gula ubåten)
Tränare: Javier Calleja
Hemmaarena: El Madrigal

Spela på Villarreal hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Villarreal:

Enes Ünal
20-årige talangen Enes Ünal kostade Villarreal hela 15 miljoner Euro att köpa loss från Manchester City, trots att turken aldrig spelade några tävlingsmatcher för Premier League-klubben. Ünal hämtades till City som 18-åringen och har sedan dess tillbringat tid i Eredivise och den belgiska ligan på lån. Förra säsongen gjorde Ünal 18 mål för Twente och slutade femma i skytteligan i Holland. Precis före sig i skytteligan hade han för övrigt svenske Samuel Armenteros. Ünal skrev i samband med övergången på ett 5-årskontrakt med Villarreal. På lån i Levante under säsongen 2017/2018.

Bruno Soriano
33-årige Bruno Soriano är Villarreals själ och hjärta. Soriano har redan nu spelat flest matcher för de gula ubåtarna och är lagets kapten. Den relativt långe mittfältaren har kämpat sig till en ordinarie plats på ett La Liga-lags mittfält. Soriano har inga u-landskamper för Spanien och har steg för steg jobbat sig in från bänken till startelvan och nu kaptensbindeln. Han har också med åren dragit på sig färre och färre varningar, samtidigt som han börjat göra lite mål. Fick debutera i landslaget som 26-åring och har gjort tio landskamper. Både klubbar från MLS och Premier League har dragit i Soriano men han har kontrakt med Villarreal till 2020.

Ruben Semedo
Portugisen Ruben Semedo har tillhört storklubben Sporting hemma i Portugal hela sin karriär men nu ska 23-åringen för första gången testa sina vingar i en av Europas bästa ligor. Villarreal betalar 14 miljoner Euro för att locka mittbacken till La Liga. Semedo har gjort flera U21-landskamper för Portugal men har ännu inte fått dra på sig landslagströjan som senior. Bara Atletico Madrid släppte in färre mål än Villarreal i La Liga ifjol, något att bygga vidare på med att spelare som Ruben Semedo i truppen.

Spela på Villarreal.