La Liga, Sevilla

Sevilla

Till La Liga startsida
Sevilla FC bildades 1905 och är en klubb från Sevilla. Klubben vann sin enda La Liga-titel säsongen 1945/1946. Förutom det har man varit en gigant inom UEFA Europa League där man vunnit titeln hela fem gånger. Senast säsongen 2015/2016.
Smeknamn: Sevallistas, Los Palanganas
Tränare: Jorge Sampaoli
Hemmaarena: Ramón Sánchez Pizjuán

Spela på Sevilla hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sevilla: 
Adil Rami

Den 30-årige fransmannen Adil Rami avslutade sin första säsong i Sevilla på bästa sätt. I maj vände Sevilla 0-1 till 3-1 mot Liverpool i Europa League-finalen. Det var mittbackens största klubblagsframgång hittills i en karriär som tillbringats i Ligue 1, Serie A och La Liga. Adil Rami var en del av det Lille-lag som vann dubbeln i Frankrike 2011, klubbens största framgång på 60 år. Valencia i La Liga värvade då mittbacken. När AC Milan drog i Rami två säsonger senare tvingade fransmannen fram ett klubbyte. De senaste årens turbulens i San Siro-klubben gjorde att Adil Rami såldes till Sevilla sommaren 2015. Rami skrev då på ett avtal med La Liga-klubben som gäller till 2019.

Franco Vázquez
27-årige Franco Vazquez köptes av Sevilla tidigare i somras för 15 miljoner Euro, från italienska Palermo. Den vänsterfotade släpande anfallaren Vazquez vann i förfjol hela Serie A:s assistliga. Franco Vazquez är född och uppvuxen i Argentina, men han en italiensk pappa och därmed dubbla pass. Han valde spel med gli azzurri, framför att försöka konkurrera med Leo Messi, Kun Aguero med flera i Argentinas anfall. Franco Vazquez kom till Serie A och Palermo som ersättare till Javier Pastore 2011, efter flera säsonger i Primera Division i Argentina. Efter en trevande start, som även inkluderade lån till La Liga-klubben Rayo Vallecano har Vazquez varit ordinarie de tre senaste åren i den sicilianska klubben, fram till Sevilla köpte loss honom i somras.

Víctor Machín Pérez
Víctor Machín Pérez, eller Vitolo, är född i Las Palmas på Gran Canaria och spelade i klubben ända upp i senioråldern. Han slog igenom som 21-åring i Las Palmas 2010, men drog sönder knäet redan i november och missade resten av säsongen. Året efter, 2011/2012, spelade Vitolo nästan alla matcher och gjorde 10 mål i Segunda division. Året därpå gick det ännu bättre, och han gjorde 15 mål. Han är dock lika viktig för sina assist. En intressant detalj är att antal mål och varningar följts åt genom åren för Vitolo. Sommaren 2013 fick Vitolo äntligen prova på spel i La Liga, i och med att Sevilla köpte loss honom. Han skrev då på ett 4- årskontrakt med klubben. De tre åren på Ramon Snachez Pizjuan har varit lyckosamma, Sevilla har vunnit Europa League varje säsong som Vitolo varit i klubben. I somras förlängde han sitt kontrakt med Sevilla till 2020.

Nicolás Pareja
Nicolás ”Nico” Pareja är möjligen inte så känd men har varit rätt så framgångsrik. 32- åringen från Argentina har vunnit ligan och cupen i Belgien (Anderlecht), kommit tvåa i ryska ligan (Spartak Moskva), vunnit Europa League (Sevilla) tre gånger och vunnit OS (Peking 2008) med Argentina. I OS-laget spelade bland andra Leo Messi, Sergio Aguero, Javier Mascherano och Angel Di Maria. Mittbacken har varit i Sevilla sedan 2014, hans andra vända i La Liga. Pareja vann dubbeln med Anderlecht och blev sedan värvad av Barcelona-klubben Espanyol. Efter två säsonger i Espanyol, köptes Pareja av Spartak Moskva 2010. Där började det bra, men andra säsongen blev det mindre och mindre speltid och Pareja vände tillbaka till Spanien. Trots att han deltog i OS-laget för Argentina har det bara blivit en landskamp för mittbacken.