Sevilla

Till La Liga startsida.
Sevilla FC bildades 1905 och är en klubb från Sevilla. Klubben vann sin enda La Liga-titel säsongen 1945/1946. Förutom det har man varit en gigant inom UEFA Europa League där man vunnit titeln hela fem gånger. Senast säsongen 2015/2016. Grundades 1890 och har spelat alla säsonger utom sju i La Liga. Slutade fyra i tabellen efter de tre giganterna i fjol. En riktigt klassisk spansk fotbollsklubb.
Smeknamn: Sevallistas, Los Palanganas
Tränare: Joaquín Caparrós
Hemmaarena: Ramón Sánchez Pizjuán

Spela på Sevilla hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Sevilla: 

Luis Muriel
Sevilla grävde djupt i plånboken när man värvade anfallaren Luis Muriel från Sampdoria i Serie A. Colombianen kostade 20 miljoner Euro att köpa loss och blev därmed Sevillas dyraste värvning genom tiderna. Så förväntningarna är stora på 26-åringen som förra säsongen gjorde 11 mål i Serie A. Muriel inledde faktiskt sin karriär i Europa i Spaninen, när han gjorde en halv säsong i Granada i Segunda division 2011. Sedan dess har han spelat i Serie A innan Muriel nu ska prova på spel i La Liga för första gången. Har skrivit kontrakt till 2022.

Franco Vázquez
27-årige Franco Vazquez köptes av Sevilla förra sommaren för 15 miljoner Euro, från italienska Palermo. Den vänsterfotade släpande anfallaren Vazquez vann 2015 hela Serie A:s assistliga. Franco Vazquez är född och uppvuxen i Argentina, men han en italiensk pappa och därmed dubbla pass. Han valde spel med gli azzurri, framför att försöka konkurrera med Leo Messi, Kun Aguero med flera i Argentinas anfall. Franco Vazquez kom till Serie A och Palermo som ersättare till Javier Pastore 2011, efter flera säsonger i Primera Division i Argentina. Efter en trevande start, som även inkluderade lån till La Liga-klubben Rayo Vallecano har Vazquez varit ordinarie sina tre år i den sicilianska klubben, fram till Sevilla köpte loss honom förra sommaren. Har kontrakt med Andalusienklubben till 2021.

Jesus Navas
31-årige Jesus Navas är hemma igen. Navas gjorde 285 matcher för Sevilla fram till 2013 när han köptes loss av Manchester City för 20 miljoner Euro. Under åren i City vann Navas Premier League en gång och ligacupen i England två gånger. Med Sevilla vann Navas Europa League två gånger i mitten av 2000-talet och med Spanien har högeryttern vunnit både EM och VM. Nu är han alltså tillbaka i klubben där han slog igenom och är den här gången en av veteranerna. Med sig från City har Navas även fått Nolito, som vänder åter till Spanien efter en säsong i Premier League. Navas har kontrakt med Sevilla till 2021.

Nicolás Pareja
Nicolás ”Nico” Pareja är möjligen inte så känd men har varit rätt så framgångsrik. 33-åringen från Argentina har vunnit ligan och cupen i Belgien (Anderlecht), kommit tvåa i ryska ligan (Spartak Moskva), vunnit Europa League (Sevilla) tre gånger och vunnit OS (Peking 2008) med Argentina. I OS-laget spelade bland andra Leo Messi, Sergio Aguero, Javier Mascherano och Angel Di Maria. Mittbacken har varit i Sevilla sedan 2014, hans andra vända i La Liga. Pareja vann dubbeln med Anderlecht och blev sedan värvad av Barcelona-klubben Espanyol. Efter två säsonger i Espanyol, köptes Pareja av Spartak Moskva 2010. Där började det bra, men andra säsongen blev det mindre och mindre speltid och Pareja vände tillbaka till Spanien. Trots att han deltog i OS-laget för Argentina har det bara blivit en landskamp för mittbacken. Åldermannen har kontrakt med Sevilla till 2019.

Spela på Sevilla.