Alavés

 

Till La Liga startsida
Deportivo Alavés är en klubb som spelat totalt tolv säsonger i högsta divisionen La Liga.  Man vann Segunda division 2015/16 och höll sig kvar i finrummet förra säsongen. Klubben kallas ofta bara ”Alaves” och kommer från provinsen Álava i Baskien. Säsongen 2000/2001 är Alavés mest framgångsrika säsong då man nådde final i UEFA-cupen.
Smeknamn: Babazorros, El Glorioso
Manager: Gianni De Biasi
Hemmaarena: Estadio Mendizorrotza

Spela på Alavés hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Alavés:

Daniel Torres
Colombianen Daniel Torres var Alaves stora värvning förra sommaren. 27-årige Daniel Torres kostade 3,2 miljoner Euro att köpa loss från colombianska Independiente Medellin och hans första säsong i La Liga bjöd på både toppar och dalar. Den hårdföre mittfältaren fick starta ungefär hälften av matcherna under säsongen, men hade högst varningssnitt per spelade minuter i Alaves. Landslagsmannen har åtta säsonger bakom sig i Primera A och ska för första gången prova sina vingar i Europa. I hemlandet Colombia vann Torres två ligatitlar och en cuptitel.

Enzo Zidane
Zinedines grabb Enzo Zidane Fernandez har gjort 3 säsonger i Real Madrids b-lag utan att kunna slå sig in i Galacticos och väljer nu att lämna pappas lag. Deportivo Alaves var snabba att knyta till sig den offensive mittfältaren för 2,5 miljoner Euro, ett köp som också inkluderar en återköpsklausul. Zinedines äldsta son har blivit 22 år gammal och har representerat både Spanien och Frankrike på u-landslagsnivå. Det har dock inte blivit några seniorlandskamper för Enzo hittills.

Rodrigo Ely
Brassen Rodrigo Ely kom till Alaves på lån i januari 2017, från AC Milan i Serie A. 23-åringen gjorde ett så gott intryck att Alaves under sommaren gjorde mittbacken till årets dyraste värvning för La Liga-klubben, då man betalade 3 miljoner Euro för honom. Ely kan fortfarande räknas som talang och har dragit på sig landslagströjan på u-nivå ända upp till U23, men är ännu utan seniorlandskamper. Kontraktet med Alaves sträcker sig till 2021.

Burgui
Jorge Franco Alviz kom till Alaves från Real Madrid i somras, efter utlåningar till Espanyol och ifjol Sporting Gijon. Spanjoren, som valt artistnamnet Burgui, fick möjligen sitt genombrott på seniornivå ifjol när han startade 21 av 32 matcher för Gijon. Men Gijon åkte ur La Liga och 23-åringen köptes istället loss av Alaves. Vänsterspringaren har förvisso gjort både 7 och 8 mål för Real Madrids b- och c-lag men är kanske mer jämförbar med Jose Antonio Reyes.

Spela på Alavés i La liga