Wolfsburg

Till Bundesliga startsida.
VfL Wolfsburg grundades 1945 och klubben har byggts upp av biltillverkaren Volkswagen. Klubben var ytterst nära att nå Bundesliga 1995, men fick istället ta klivet upp till finrummet två år senare. Sedan dess har en titel tagits, när laget gick hela vägen och vann Bundesliga 2009. Klubbens mest kända spelare genom åren får sägas vara Stefan Effenberg.
Smeknamn: Die Wölfe
Manager: Bruno Labbadia
Hemmaarena: Volkswagen Arena

Spela på Wolfsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Wolfsburg:

Ignacio Camacho
Efter 6,5 år, 199 matcher och 19 mål för Malaga, lämnade den defensiva innermittfältaren La Liga och flyttade till Bundesliga i somras. Wolfsburg ska ha betalat cirka 10 miljoner euro för spanjoren. 27-årige Camacho slog igenom tidigt och gjorde sina första A-lagsmatcher i La Liga och Athtletico Madrid redan som 17-åring. Var även kapten i de spanska U-landslagen och har ett guld från U17-EM 2007 på meritlistan. Det har dock bara blivit en A-landskamp. I Malaga har Camacho varit en centralfigur på innermittfältet och varit given i startelvan de fem senaste säsongerna.

Jakub Blaszczykowski
31-åringen har haft en lång karriär. Säsongen 2015/16 var inte en av de bättre delarna av den. Då var polacken på lån till Fiorentina i Serie A, från Borussia Dortmund, och fick starta fler matcher på bänken än någon gång tidigare i sin karriär. Det ledde till att Blaszczykowski återvände till Bundesliga, men bytte gult mot grönt i Wolfsburg. Där plockade han i fjol en ordinarie tröja och spelade 28 matcher för klubben. Högeryttern slog igenom hemma i Wisla Krakow som 20-åring 2005 och plockades upp av Borussia Dortmund två  år senare. Tiden på Westfalenstadion var framgångsrik för ”Kuba”. Två ligatitlar, en cuptitel, en Champions League-final. Blaszczykowski har också blivit utsedd till Polens bästa spelare vid två tillfällen.

Spela på Wolfsburg.