Wolfsburg

Wolfsburg

Till Bundesliga startsida
VfL Wolfsburg grundades 1945 och klubben har byggts upp av biltillverkaren Volkswagen. Klubben var ytterst nära att nå Bundesliga 1995, men fick istället ta klivet upp till finrummet 1997. Wolfsburg har inte gjort några större avtryck rent titelmässigt, förutom 2009 då man lyckades gå hela vägen och vinna ligan. Klubbens mest kända inhemska spelare under åren är Stefan Effenberg.
Smeknamn: Die Wölfe
Manager: Dieter Hecking
Hemmaarena: Volkswagen Arena
Spelschema: Wolfburgs spelschema i Bundesliga

Spela på Wolfsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Wolfsburg:
Mario Gomez

Mario Gomez är tillbaka i Bundesliga efter två år i Serie A och ett i den turkiska ligan. Mario Gomez har vunnit mycket, men skulle också kunna ses som den eviga tvåan. Han har varit tvåa bakom Miroslav Klose i landslaget. Han har också andraplatser i Champions League, EM, Bundesliga, tyska cupen, Coppa Italia och tyska ligacupen. Med det sagt har Gomez vunnit turkiska ligan med Besiktas, Bundesliga med både Bayern och Stuttgart, cupen med Bayern, samt Champions League med de tyska giganterna. Mario Gomez har gjort över 20 mål med både Bayern Munchen och Stuttgart och anfallaren vann skytteligan i Turkiet ifjol. 31-åringen har skrivit kontrakt med Wolfsburg till 2019.

Julian Draxler
22-åringen Julian Draxler blev 2011 den näst yngste nånsin att starta en match i Bundesliga, när hans Schalke 04 vann mot Hannover96. Den offensive mittfältaren gör sin andra säsong i Wolfsburg efter att förra sommaren sålts av Schalke. Många klubbar, som bland annat Arsenal i Premier League och Juventus i Serie A, har varit intresserade av tysken, men istället vann alltså Wolfsburg dragkampen om Draxler. Julian Draxler har spelat u-kamper med Tyskland och gjorde a-landslagsdebut 2012. Två år senare fick Draxler spela VM med Tyskland i Brasilien, och blev världsmästare. Han spelade också Euro2016 för Tyskland. Julian Draxler har kontrakt med Wolfsburg till 2020.

Ricardo Rodriguez
Vänsterspringaren Ricardo Rodriguez har en spansk pappa och chilensk mamma och spelade Euro2016 för – Schweiz. 24-åringen debuterade redan som 17-åring för Zurich i cupen i Schweiz. Säsongen efter varvade Rodriguez spel i startelvan med bänken. Säsongen 11/12 blev Rodriguez ordinarie i Zurich och Bundesligaklubbar fick upp ögonen för vänsterbacken. Wolfsburg handlade snabbt och betalade 7,5 miljoner euro för en 19åring som bara hade en halv säsong som ordinarie under västen. Under 4,5 säsong i Bundesliga har Rodriguez dock varit given i startelvan. I Wolfsburg har han också börjat göra lite mål. Han har de senaste säsongerna snittat fyra mål per säsong, att jämföra med knappt ett per säsong i Zurich. 2014 fick Ricardo Rodriguez Schweiz motsvarighet till Guldbollen. Har kontrakt med Wolfsburg till 2019.

Jakub Blaszczykowski
Är polacken Blaszczykowskis karriär på nedgång? 30-åringen har haft en lång karriär och ska nu försöka få fart på den igen. Den senaste säsongen vill Blaszczykowski helst glömma. På lån till Fiorentina i Serie A, från Borussia Dortmund, fick Blaszczykowski starta fler matcher på bänken än någon gång tidigare i sin karriär. Högeryttern slog igenom hemma i Wisla Krakow som 20-åring 2005 och plockades upp av Borussia Dortmund 2 år senare. Tiden på Westfalenstadion var framgångsrik för ”Kuba”. Två ligatitlar, en cuptitel, en Champions Leaguefinal. Blaszczykowski har också blivit utsedd till Polens bästa spelare vid två tillfällen. Nu ska Kuba prova lyckan i Wolfsburgs vit-gröna ställ och högeryttern har avtal med Die Wölfe till 2019.

Spela på Wolfsburg