Schalke 04

Till Bundesliga startsida.
Schalke 04 är en klubb från Gelsenkirchen som grundades 1904. Man är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland och Bundesliga. Klubben har blivit ligamästare sju gånger, samt UEFA-cup- och tyska cup-mästare. Sin storhetstid hade laget under 1930-talet då man skrapade ihop sex mästerskapstitlar mellan 1934-1942. För att hitta senaste ligatiteln får man gå tillbaka ända till 1958.
Smeknamn: Die Königsblauen, Die Knappen
Manager: Domenico Tedesco
Hemmaarena: Veltins-Arena
 

Spela på Schalke hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Schalke:

Breel Embolo
Breel Embolo var en av  förra sommarens mest jagade talanger i fotbollseuropa. Barcelona, Manchester United och Arsenal jagade supertalangen, som hade debuterat i Basel redan som 17-åring och vunnit tre ligatitlar på raken. Anfallaren gjorde 20 mål på sina två senaste säsonger i Basel. Trots storklubbarnas intresse var det Schalke 04 som fick Embolo underskrift. 20-åringen är utan konkurrens Schalkes dyraste värvning genom tiderna och kostade runt 20 miljoner euro. Det hann dock bara bli sju matcher och två mål  i Bundesliga i fjol innan en elak skada drabbade schweizaren som missade resten av säsongen. Trots sin ringa ålder har han redan gjort 15 landskamper för Schweiz. Har kontrakt med Schalke 04 till 2021.

Leon Goretzka
Goretzkas gamla tränare i Bochum utnämnde den då 18-årige Goretzka till årtiondets talang i tysk fotboll. Hans spelstil har bland annat jämförts med den gamle engelska storspelaren Paul Scholes. 2013 köpte Schalke mittfältaren från Bochum för mellan 3-4 miljoner euro. Sedan dess har 22-åringen gjort 90 matcher och 10 mål för klubben. Goretzka har spelat som defensiv mittfältare så väl som höger- och vänsterytter, samt som offensiv playmaker. Mycket användbar med andra ord. Goretzka var uttagen i Tyskland VM-trupp 2014, men en skada stoppade hans medverkan. Det har hunnit bli 9 landskamper och 3 mål så här långt i landslagskarriären.

Max Meyer
Den lille (169 cm) offensive mittfältaren Max Meyer kom till Schalke 04 som 14-åring och debuterade för A-laget redan som 17-åring i början av 2013. Talangen har också varit bofast i alla tyska u-landslag och fick 2014 debutera i a-landslaget för Tyskland. Meyer spelade OS i Rio för Tyskland som vann silver. Premier League-klubbarna har stått på kö för mittfältstalangen men klubbar som Liverpool, Tottenham, Arsenal och Chelsea har hittills fått kalla handen. Max Meyers spelstil har jämförts med Leo Messi. Trots sin unga ålder, 21 år, har den offensive mittfältaren haft en given startplats i Schalke de fyra senaste säsongerna.

Benedikt Höwedes
29-åringen Benedikt Höwedes har varit Schalke 04 trogen trots lockrop från Premier League (Arsenal och Tottenham) och Bundesliga-mästarna Bayern Munchen. De senaste fem åren har mittbacken varit lagkapten i Gelsenkirchenklubben. I Schalke har Höwedes en cuptitel, en Supercuptitel och två andraplatser i Bundesliga som främsta meriter. Men Höwedes spelade också samtliga minuter för Tyskland i VM i Brasilien 2014, och blev därmed världsmästare. Benedikt Höwedes skrev sitt första professionella kontrakt med Schalke redan för tio år sedan. Totalt har det nu blivit 240 matcher och 12 mål för klubben. Spenderar säsongen 2017/2018 på lån i italienska Turin och Juventus.

Spela på Schalke.