Schalke 04

Schalke 04

Till Bundesliga startsida
Schalke 04 är en klubb från Gelsenkirchen och grundades 1904. Man är en av de mest klassiska klubbarna i Tyskland och Bundesliga, med ett helt gäng titlar. Klubben är ligamästare sju gånger, dock senast 1958, samt UEFA-cup- och tyska cup-mästare. Sin storhetstid hade laget under 1930-talet då man skrapade ihop sex mästerskapstitlar mellan 1934-1942.
Smeknamn: Die Königsblauen, Die Knappen
Manager: André Breitenreiter
Hemmaarena: Veltins-Arena
Spelschema: Schalkes spelschema i Bundesliga

Spela på Schalke hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Schalke:
Breel Embolo

Breel Embolo har varit en av sommarens mest jagade talanger i fotbollseuropa. Barcelona, Manchester United och Arsenal har varit efter 19-åringen, som till slut valde Bundesliga och Schalke 04. Embolo är utan konkurrens Schalkes dyraste värvning genom tiderna. Runt 20 miljoner pund fick FC Basel för anfallaren. Näst dyrast genom tiderna för Schalke var Embolos nuvarande lagkamrat, Klaas-Jan Huntelaar, som kostade 12 miljoner pund när han köptes från Milan. Breel Embolo debuterade för Basel våren 2014 och under sina tre säsonger i klubben vann han tre ligatitlar. Både ifjol och förfjol gjorde han 10 mål för FCB. Trots sin ringa ålder har han redan gjort 15 landskamper för Schweiz. Har kontrakt med Schalke 04 till 2021.

Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar slog igenom tidigt. Redan som 20-åring vann han sin första skytteligatitel på seniornivå, när han gjorde 26 mål i den holländska andraligan. Han har också vunnit skytteligan två gånger i Eredivise och en gång i Bundesliga. Huntelaar är också den som gjort flest mål i Hollands U21-landslag genom tiderna, före spelare som Roy Makaay, Arnold Bruggink och Ronald de Boer. Efter fyra säsonger i Ajax lade Real Madrid upp 20 miljoner Euro för Huntelaar. Men det blev bara en halv säsong för Huntelaar i La Liga. AC Milan köpte loss honom för nästan 18 miljoner Euro. Sensationellt nog fick han börja två tredjedelar av matcherna på bänken på San Siro och såldes efter en säsong till Bundesliga och Schalke 04. Där gör han nu sin sjunde säsong och är vicekapten. 33-åringen har kontrakt till nästa sommar, med option på ytterligare ett år.

Max Meyer
Den lille (169 cm) offensive mittfältaren Max Meyer kom till Schalke 04 som 14-åring och debuterade för a-laget redan som 17-åring i början av 2013. Talangen har också varit bofast i alla tyska u-landslag och fick 2014 debutera i a-landslaget för Tyskland. Meyer spelade OS i Rio för Tyskland som vann silver. Premier League-klubbarna har stått på kö för mittfältstalangen men klubbar som Liverpool, Tottenham, Arsenal och Chelsea har hittills fått kalla handen. Max Meyers spelstil har jämförts med den av Leo Messi. Den offensive mittfältaren har kontrakt med Schalke 04 till 2018.

Benedikt Höwedes
28-åringen Benedikt Höwedes har varit Schalke 04 trogen trots lockrop från Premier League (Arsenal och Tottenham) och nu senast mesta Bundesliga-mästarna Bayern Munchen. De senaste fem åren har mittbacken varit lagkapten i Gelsenkirchenklubben. I Schalke har Höwedes en cuptitel, en Supercuptitel och två andraplatser i Bundesliga som främsta meriter. Men Höwedes spelade också samtliga minuter för Tyskland i VM i Brasilien 2014, och blev därmed världsmästare. Benedikt Höwedes skrev sitt första professionella kontrakt med Schalke redan för nio år sedan, och förlängde det i vintras till 2020.

Spela på Schalke