Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt

Till Bundesliga startsida
Eintracht Frankfurt grundades 1899 och var det första laget i Tyskland som nådde en final i Europa. Laget har haft flera stora landslagsspelare genom åren men på senare tid har både landslagsspelare och titlar lyst med sin frånvaro. Klubben är kanske mest kända för att ha en av de mäktigaste arenorna i Europa, Commerzbank Arena, där det bjuds på ett otroligt tryck under matchdagar.
Smeknamn: Die Adler
Manager: Niko Kovac
Hemmaarena: Commerzbank Arena
Spelschema: Eintracht Frankfurts spelschema i Bundesliga

Spela på Eintracht Frankfurt hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Eintracht Frankfurt:
Branimir Hrgota

Smålänningen Branimir Hrgota är född i Bosnien men har spelat för Sveriges landslag. Hrgota slog igenom i Jönköping Södra som 18-åring när han gjorde 18 mål på 25 matcher. Året efter gjorde han 10 mål på 14 matcher och köptes sedan Borussia Mönchengladbach. Klubbytet blev framgångsrikt. I sin första start, nästan ett år efter han värvats till Bundesliga, gjorde Hrgota hat-trick. Efter det har det gått tyngre. Det blev mest inhopp för Hrgota de tre kommande säsongerna, och sommaren 2016 valde Branimir Hrgota att byta klubb för att få fart på karriären. Eintracht Frankfurt blev ny klubbadress och 23-åringen skrev på för tre år. Hrgota har också gjort tre landskamper.

Guillermo Varela
Högerbacken Guillermo Varela är som många andra försvarsspelare från Sydamerika, stenhård i närkamperna. 23-åringen var på lån till Real Madrids b-lag (Från Manchester United) i förfjol och drog på sig tio varningar. Varela har gjort 25 u-landskamper för Uruguay och debuterade för Penarol som 18-åring 2011. Trots att det inte blev fler matcher med a-laget värvades Varela av Manchester United sommaren 2013. Han blev då David Moyes första värvning i United. Varela gjorde sina första matcher på Old Trafford ifjol, men har bara gjort drygt 300 minuter i United-tröjan. Nu är han på säsongslångt lån till Bundesliga och Eintracht Frankfurt. Avtalet med mesta Premier League-mästarna sträcker sig till 2018.

Alexander Meier
Centertanken Alexander Meier kommer, om han spelar hela säsongen, ta sig in på topp10-listan över flest matcher för Eintracht Frankfurt. Däremot är 33-åringen fyra på listan över flest mål i klubben. Han lär passera Jurgen Grabowski under första halvan av säsongen. Alexander Meier har vunnit skytteligan i både Bundesliga och Bundesliga 2. Trots att Meier varit en pålitlig målskytt hela sin karriär har han inte fått göra några landskamper för Tyskland. Två U21-landskamper är allt han har att visa upp. Alexander Meier förlängde i somras sitt kontrakt till 2018 och är kapten i klubben.

Haris Seferovic
Schweizaren Haris Seferovic är bara 24 år men har spelat som längst två säsonger i en och samma klubb. Den kommande säsongen gör han sin tredje i Eintracht Frankfurt och bryter därmed mönstret. Seferovic har spelat för alla Schweiz u-landslag och även gjort 29 landskamper. Anfallaren värvades av Fiorentina i Serie A från Grasshoppers som 18åring. Det blev dock mest inhopp för Seferovic som lånades ut i flera omgångar. Sommaren 2013 flyttade han till La Liga och Real Sociedad. Men även på Anoeta blev det mycket tid på bänken och efter en säsong i San Sebastian flyttade han till Bundesliga och Eintracht Frankfurt. Kontraktet med Frankfurt går ut sommaren 2017.

Spela på Eintracht Frankfurt