Eintracht Frankfurt

Till Bundesliga startsida.

Eintracht Frankfurt grundades 1899 och var det första laget i Tyskland som nådde en final i Europa. Laget har haft flera stora landslagsspelare genom åren men på senare tid har både dessa och titlar lyst med sin frånvaro. Klubben är kanske mest kända för att ha en av de mäktigaste arenorna i Europa, Commerzbank Arena, där det bjuds på ett otroligt tryck under matchdagar.

Smeknamn: Die Adler (Örnarna)
Manager: Adolf Hütter
Hemmaarena: Commerzbank Arena

Spela på Eintracht Frankfurt hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Eintracht Frankfurt:

Branimir Hrgota
Smålänningen Branimir Hrgota är född i Bosnien men har spelat för Sveriges landslag. Hrgota slog igenom i Jönköping Södra som 18-åring när han gjorde 18 mål på 25 matcher. Året efter gjorde han 10 mål på 14 matcher och köptes sedan av Borussia Mönchengladbach. Klubbytet blev framgångsrikt. I sin första start, nästan ett år efter han värvats till Bundesliga, gjorde Hrgota hattrick. Efter det har det gått tyngre. Det blev mest inhopp för Hrgota de tre kommande säsongerna, och sommaren 2016 valde Branimir Hrgota att byta klubb för att få fart på karriären. Eintracht Frankfurt blev ny klubbadress och debutsäsongen blev lyckad. Han fick spela majoriteten av matcherna och stod för fem mål i Bundesliga. Hrgota har också gjort tre landskamper.

Gelson Fernandes
Gelson Fernandes slog igenom på allvar för den breda publiken under åren 2007-2009 när han spelade för Manchester City. Mellan 2009 och 2014 tillhörde den defensiva mittfältaren en mängd olika klubbar i både Frankrike, Portugal, Italien och hans hemland Schweiz. 2014 fann han sig dock tillrätta och gjorde tre starka säsonger hos Rennes. Inför säsongen 2017 värvades han till Eintracht Frankfurt. 31-åringen har hela 64 landskamper med Schweiz på CV:t, men saknar stora titlar genom sin karriär. Det har enbart blivit en, vinsten i den schweiziska cupen 2006 med FC Sion. Han har kontrakt med Frankfurt till 2019

Alexander Meier
Centertanken Alexander Meier har varit Eintracht Frankfurt trogen sedan 2004 och tillhör numera topp 10-listan över de spelare som gjort flest matcher för klubben. När det kommer till antal mål är 34-åringen än bättre med fjärde mest mål för klubben. Alexander Meier har vunnit skytteligan i både Bundesliga och Bundesliga 2. Trots att Meier varit en pålitlig målskytt hela sin karriär har han inte fått göra några landskamper för Tyskland. Två U21-landskamper är allt han har att visa upp. Alexander Meier har kontrakt till 2018 och är kapten i klubben.

Jonathan de Guzman
Jonathan de Guzman är född i Kanada av jamaikanska och filippinska föräldrar, spelar numera fotboll i Tyskland  och är landslagsman för Holland. 29-åringen har haft en brokig karriär där han förväntades ta för stort ansvar i Feyenoord som 19-åring och sedan har dragit på sig en del skador. De Guzman har provat på spel i La Liga, Premier League och Serie A. Under sommaren 2017 plockades han dock av Eintracht Frankfurt på fri transfer från Napoli. I Napoli hade 29-åringen svårt att ta en plats. Det återstår att se om han kan göra det i Frankfurt.

Spela på Eintracht Frankfurt.