Bayer Leverkusen

Till Bundesliga startsida.
Bayer Leverkusen grundades 1904 och har under de senare åren stämplats som ett av de stora lagen i Bundesliga. De största bedrifterna man åstadkommit är två titlar, Tyska Cupen 1993 och UEFA-cupen 1988. Hela fem gånger har man slutat tvåa i Bundesliga. I Champions League har laget en finalförlust mot Real Madrid från 2002 som bästa resultat.
Smeknamn: Werkself
Manager: Heiko Herrlich
Hemmaarena: BayArena


Spela på Bayer Leverkusen hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Bayer Leverkusen:

Sven Bender
Den defensiva innermittfältaren Sven Bender har länge varit en bidragande orsak till Dortmunds framgångar. 28-åringen spelade i Dortmund mellan 2009 till 2017 men värvades under sommaren till Bayer Leverkusen för 12,5 miljoner euro. 1860 München-fostrade Bender är lite av en tränares dröm. Han gör alltid jobbet för laget och är en förebild för de yngre spelarna. Totalt har det blivit tio a-landskamper för defensivspecialisten. Han var dessutom med i Tysklands OS-lag 2016. På meritlistan finns dessutom två Bundesliga-titlar och två cup-triumfer från tiden i Dortmund. Det nysignade kontraktet med Leverkusen löper till 2021.

Admir Mehmedi
26-åringen Admir Mehmedi, med rötter i Makedonien, är inne på sitt tredje land som professionell fotbollsspelare. Schweizaren slog igenom hemma i Zurich där han gjorde tio mål som 20-åring 2011. Det drog intresse från både Premier League och Bundesliga, men det var till slut Dinamo Kiev som vann dragkampen om anfallaren. Tiden i Ukrainas huvudstad blev dock misslyckad för Mehmedi och han fick sitta mest på bänken. Det blev bara 1,5 år i Kiev innan han värvades av Freiburg i Bundesliga. Där återfick han självförtroendet och gjorde tolv mål. Säsongen därpå gick tyngre för klubben och Freiburg åkte ur. Men Admir Mehmedi blev kvar i Bundesliga eftersom Bayer Leverkusen köpte loss honom sommaren 2015. Landslagsmannen har kontrakt med Leverkusen till 2019.

Julian Brandt
21-åringen Julian Brandt har spelat hela sin seniorkarriär i Bayer Leverkusen. Trots hans ringa ålder har det redan blivit över 100 matcher för klubben och han är redan en av lagets viktigaste spelare. Yttermittfältaren har gjort det så pass bra i Bundesliga att han fick chansen av Joachim Löw i sommarens Confederations Cup. Brandt gjorde där strålande ifrån sig och var starkt bidragande till Tysklands guld. Ryktena går hett kring supertalangen, men han har valt att vara klubben som släppte fram honom trogen. Det återstår att se hur länge Brandt blir kvar. Han har kontrakt med Bayer Leverkusen till 2019.

Spela på Bayer Leverkusen.