Trissvinnare Jan-Erik vann 500 000 kronor

Unnade sig en Triss och vann 500 000 kr

2021-10-08: Pensionären Jan-Erik har varit en flitig Trissköpare sen lotten lanserades 1986. Under fredagsmorgonen resulterade det i en storvinst och Luleåbon blev en halv miljon kronor rikare.

Jan-Erik, som är före detta journalist, hade som rutin med en kollega att köpa Triss varje måndag i 23 års tid. Men när 75-åringen blev pensionär blev rutinen svår att hålla och traditionen rann ut i sanden.

–  Jag fyllde nyligen 75 år och skulle köra till Ica för att kompletteringshandla inför mitt födelsedagsfirande, då passade jag på att unna mig en Trisslott igen, berättar vinnaren.

Och tur var väl det. Lotten visade nämligen tre tv-rutor och en vinst på 100 000 kronor var garanterad.

–  Det var helt osannolikt, jag fick fråga min fru vad tre tv-symboler betydde.

Under fredagsmorgonen var Jan-Erik på plats i TV4 Nyhetsmorgon för att ta reda på vinstsumman. Nummer 7, som är ett nummer som följt med vinnaren sen barndomen, valdes. Kort därefter stod det klart att han kammat hem en halv miljon kronor.

–  Det här var ju fantastiskt roligt, jublade vinnaren när lotten var färdigskrapad.

Vilka drömmar som vinnaren ska uppfylla med hjälp av detta extra tillskott är inte bestämt.

–  Jag vet faktiskt inte vad vi ska göra för pengarna ännu, kanske blir det en elbil, berättar vinnaren glatt.

Jan-Erik är den nionde personen från Norrbottens län som fått skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon i år. Hittills har länet skrapat fram 8 miljoner kronor.

– Vilken bra start på helgen! Jag hoppas att de firar ordentligt ikväll, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.