Trissvinnare Sirpa från Enköping

Glädjehopp när Sirpa skrapade fram miljonvinst

2021-09-04: När Sirpa satt hemma i Enköping och lämnade in lite nummerspel på mobilen, fick hon en känsla. Med 30 kronor kvar i spelkassan räckte det till en Triss. Ett köp hon inte ångrar. På den spontanköpta lotten skrapade hon nämligen fram tre klöversymboler. Där och då kunde barnskötaren från Enköping inte förstå att det handlade om en miljonvinst. Men idag landade allt då Sirpa blev miljonär i Nyhetsmorgon.

49-åriga Sirpa arbetar till vardags inom barnomsorgen, motionerar varje dag och spelar lite på turspel. Men Triss blir det bara då och då. Precis som innan semestern då hon skulle lämna in lite nummerspel. Hon hade 30 kronor kvar i spelkassan och fick för sig att skrapa en Triss online. Sagt och gjort en lott skrapades på mobilen och sen utbröt fullständig förvirring.

– Jag fattade ingenting först och sprang till min man och frågade om vi såg samma sak? Han var ganska lugn först och frågade sen om jag tryckt på ”kontrollera vinsten”. Det hade jag inte gjort eftersom allt bara stod still i huvudet. Men efter att jag gjort  det och ringt Svenska Spel kändes allt bara jätteroligt, berättade Sirpa för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Pierre Jonsson på väg till TV4.

Väl på plats fick Sirpa först bättra på sminket och sedan provskrapa den typ av lott som Trisslådan innehåller inne i Nyhetsmorgonstudion. Några problem med nerverna hade inte Sirpa, men väl lite pirr i kroppen.

– Det känns bra att vara här nu och jag är jättenöjd som det är. Att vinna minst 10 000 kronor i månaden tio år framöver är fantastiskt. 1,2 miljoner kronor fördelat på en summa varje månad gör att man kan ha lite olika planer, sa Sirpa innan det var dags att gå in i tv-studion.

Dröm om hund blir verklighet

Efter att man i Nyhetsmorgonstudion gått igenom det politiska läget i världen och Sverige, var det så dags för Sirpas direktsända skrapinsats. Miljonvinstskrapet inleddes med antalet år och där valde Sirpa lott nummer sex i Trisslådan. Efter att samtliga rutor skrapats, stod det klart att i tio år framöver kommer bankkontot fyllas på hemma i Enköping.

När stunden väl var inne för beloppsskrapet, fick lott 24 full uppmärksamhet. Hastigt och lustigt hade Sirpa, med en skrapruta kvar, höjt garantivinsten med fem tusen kronor i månaden. Spontanköpet av en Triss i mobilen hade förvaltat sig och blivit 1,8 miljoner kronor.

Glädjen var stor när den före detta tävlingslöparen i finska friidrottslandslaget, klev ut ur Nyhetsmorgonstudion. Efter att ha tagit en stund för att landa, sken hon upp som en sol av att hennes dröm nu kunde gå i uppfyllelse.

– Åh, vad kul detta är! Efter att vår gamla hund somnat in för ett par år sedan har drömmen varit att skaffa en ny valp. Nu kommer det bli verklighet, vilket blir lika pirrigt och härligt som detta varit.

– Men 15 000 kronor extra i månaden gör också att jag kan gå ner i arbetstid, vilket kan behövas när man skaffar en valp, konstaterade trebarnsmamman glatt.

– Resor kan det också bli tal om. Men nu får jag nog kolla med maken, på hotellrummet, hur han mår efter det här. Sedan blev det ett glädjeskutt för Sirpa, med lotterna i handen, innan taxin hämtade upp Enköpings nya Trissmiljonär.