Köpings turman vann 3 miljoner på Triss i tv

2021-07-05: Köpingsbon Birger skulle lägga ett spel på tipset men fick istället med sig en Trisslott med tre klöver-symboler. Denna lördag skrapade hans dotter Jessica fram 3 miljoner kronor till sin pappas bilintresse.
– Pappa brukar vinna, säger Jessica med ett leende.

Det är inte för inte som Birger har börjat kallas för turman. Han vinner nästan alltid oavsett vad han spelar, och denna lördag gjorde han skäl för sitt smeknamn.

– Pappa vinner nästan alltid även om det inte är stora vinster, så vi har börjat kalla honom för turmannen. Han vann till exempel min första bil på en lott, berättar dottern Jessica glatt.

I våras skulle Birger lägga ett spel på Topptipset men fick problem och köpte istället två Trisslotter. När han skrapade lotterna hemma i telefon med Svenska Spels kundtjänst för att lösa problemet såg han plötsligt tre klöver-symboler. Fokuset skiftade genast till den garanterade miljonvinsten.

Denna lördagsmorgon kopplade hans dotter Jessica upp sig till TV4 Nyhetsmorgon för att skrapa fram den stora vinsten. Lott nummer 11 och 5 visade att Birger kommer få 10 000 kronor i månaden i 25 år, totalt tre miljoner kronor.

– Han är jätteglad för vinsten! Nu kan pappa pusta ut, han har varit väldigt nervös, säger Jessica när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör gratulerar.

Vinsten kommer firas med god mat i solen tillsammans med familjen. Pengarna planerar Birger att bland annat lägga på sitt bilintresse.

Birger blir Köpings tredje Trissvinnare i tv för året och den första att ta hem en miljonvinst.

– Tala om turman som vunnit både småvinster, en bil och nu tre miljoner kronor. Det var tur i oturen att han hade tekniska problem och därför köpte den där Trisslotten med tre klöver som han annars kanske inte hade köpt, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.