Trissvinnare Anneli från Lekeryd

Första Trissköpet någonsin ledde till miljonvinst

2021-08-28: Anneli från Lekeryd var lördagens Triss-skrapare i TV4 Nyhetsmorgon. Vinsten, som hon skrapade åt en vän, blev 15 000 kronor i månaden i 10 år. Den totala vinstsumman landade på 1,8 miljoner kronor.

I somras när Annelis vän, som vill vara anonym, hade en stund över innan jobbet köpte hon sin första Trisslott någonsin. När den första lotten gav en vinst på 30 kronor valde hon att byta in vinsten mot en ny lott. Vinstlotten visade tre klöversymboler.

– Det är hennes första Trisslott någonsin, och så skrapade hon fram den här vinsten. Helt otroligt, berättar den exalterade vännen.

Under lördagsmorgonen var Anneli på plats i Nyhetsmorgonstudion för att skrapa Triss åt sin väninna. Lott nummer 7 och 22 var noga utvalda från väninnan och var baserade på dottern och barnbarnets födelsedatum. Efter några nervkittlande minuter stod det klart att Annelis vän vunnit 15 000 kronor i månaden i 10 år, vilket totalt blir 1,8 miljoner kronor. Vad väninnan ska göra för vinstpengarna är ännu inte bestämt.

– Jag vet att hon har funderingar på att byta ut sin bil, men först ska hon hem till sin dotter och barnbarn för att fira vinsten. Jag är så glad för hennes skull, berättar en rörd Anneli efter skrapet.

Anneli är den nionde personen från Jönköpings län som fått skrapa Triss i TV4 Nyhetsmorgon i år. Hittills har länet vunnit drygt 5 miljoner kronor.

– Vilken fantastisk berättelse och så många drömmar som nu kan förvekligas! Jag hoppas att vinnaren firar ordentligt ikväll, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Lotten var inköpt online på Svenskaspel.se.