Eva från Stockholm efterlängtad Trissvinnare i tv-studion

För första gången sedan september i fjol skrapade en Trissvinnare på plats i Nyhetsmorgons studio. Det var tydligt att torsdagsmorgonens vinnare, Eva från Stockholm, var efterlängtad.
– När programledarna sa att dom var nervösa, då blev jag nervös, skrattar hon.

När Eva klev in i studion jublades det bland programledare och värdar på plats. Det föreslogs till och med att det borde ha varit fanfar och konfetti. Så upprymd var stämningen inför det första liveskrapet, efter att det ända sedan september uteslutande skett via videolänk.

Vinnaren var glad över välkomnandet och de 100 000 kronor som skrapades fram.

– Så kul! Allt kändes verkligen jättebra! Pengarna kommer väl till pass, jag är ju en fattig pensionär, så det är mycket pengar för mig, säger Eva.

Det var väldigt tursamma omständigheter som ledde fram till tv-skrapet.

– Jag hittade en Trisslott på gatan med 30 kronor i vinst. Då använde jag den till att köpa en Dubbeltriss och på den kom det fram tre tv-rutor. Jag kunde inte tro att det var sant, berättar hon.

Vinnare väljer att skrapa på länk eller i studion

Det är på grund av restriktionerna och rekommendationerna under pandemin som de uppskattade Triss-skrapen i tv skett via videolänk. När nu samhället är på väg att gradvis öppnas upp på nytt kan det komma att bli en allt vanligare syn med vinnare på plats i studion.

– Under en övergångsperiod har våra Trissvinnare möjlighet att delta antingen via videolänk eller live i studion. Men det var ingen tvekan om att det var efterlängtat att efter så lång tid äntligen ha en vinnare på plats. Inte minst programledarna uttryckte hur mycket de sett fram emot det, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Lotten som ledde till tv-skrapet var inköpt på Tobakshörnan i Stockholm.