Glädjetårar efter vinsten på 2,7 miljoner

I direktsänd tv skrapade Jessica från Listerby under lördagsmorgonen fram 2,7 miljoner på Triss till sin mamma. Sen kom glädjen och tårarna. "Det var en sådan enorm anspänning och allt bara släppte, berättar Jessica."

I början av april skrapade Jessicas mamma fram tre klöversymboler på en Trisslott. När det var dags att skrapa i TV4 Nyhetsmorgon så släppte hon fram sin dotter. Det var bestämt sedan länge.

– Vi har skojat om det i alla år. Mamma har alltid sagt att om vi får skrapa i tv, vem ska då ta det? Då har jag sagt att jag kan ta det, för det kommer ju ändå aldrig hända… Men plötsligt så sitter jag där, skrattar Jessica.

Resultatet blev 15 000 kronor varje månad i 15 år, vilket adderar ihop till 2,7 miljoner kronor.

Jessica erkänner att nervositet fanns och att det krävdes viss ansträngning för att hålla fullt fokus. Efteråt, utanför bild, kom tårarna.

– Det var en otrolig situation, en sådan som man tänker aldrig ska hända. Vi är mitt i en pandemi med allt elände och så kommer det en trissvinst mitt i det. Det var en sådan enorm anspänning och allt bara släppte, berättar hon.

Efter sändningen firades det med att skåla i champagne. Det fick, precis som tv-skrapet, ske över videolänk, både på grund av pandemin och geografiskt avstånd.

För 2,7 miljoner kronor kan man uppfylla en hel del drömmar. Vilka det blir återstår att se.

– Jag tror faktiskt inte att mina föräldrar själva förstått vad som hänt. Det är overkligt för oss alla. Men när pandemin lugnat ner sig så blir det nog en resa, för det gillar dom, och då får nog jag och min familj följa med.

Lotten med de tre klöversymbolerna var inköpt på Coop i Påskallavik.

Storvinsten var Blekinges andra för året i Nyhetsmorgon. I mitten av januari vann en man från Karlshamn fem miljoner.