Trissvinnare Anders från Tranås

Fredagen den 13:e är deras turdag

2021-10-02: Fredag den 13 är ingen otursdag för Anders från Tranås och hans mamma. Det var det datumet hon skrapade fram tre Klöver-symboler på Triss. Under lördagen blev det värt 1,2 miljoner i TV4 Nyhetsmorgon. "Det får bli en tradition att köpa lotter fredag den 13", säger Anders som skötte tv-skrapet.

Att hitta en Trisslott med tre Klöver-symboler är en garanti för att det blir riktigt stora pengar. Det blev det för Anders och hans mamma. Tio tusen kronor i månaden under tio års tid adderar ihop till 1,2 miljoner kronor.

– Mamma har spelat en del ganska länge, för spänningens skull. Den här vinsten kom väldigt lägligt. Det förgyller verkligen hennes vardag. Med utbetalningar varje månad blir det som en förstärkt pension, säger Anders, som fick agera ersättare för mamma i studion.

Anders arbetar som inköpare på Husqvarna. Framträdandet i Nyhetsmorgon var hans tv-debut. Det var förenat med viss nervositet, erkänner han.

– Men det gick väl skapligt. Och det blev ett jättebra belopp, säger han.

Pengarna ska bland annat gå till en ny tv och möjligen spiller det över lite till de närmaste.

– En tv är egentligen det enda hon sagt att hon ska köpa. Sen kommer pengarna att underlätta mycket för henne och kanske blir det något extra till barnbarnen i julklapp, säger Anders.

Anders är den tredje från Tranås att skrapa Triss i tv i år.

– Det har över huvud taget varit ett bra spelår för Tranås. Detta är fjärde miljonvinsten på Svenska Spel Turs produkter som går till kommunen i år, berättar Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.