Vann halv miljon kronor i tv-skrap – skaffar körkort och bil

2022-04-28: Gävlebon Liban fick en torsdagsmorgon utöver det vanliga. I direktsänd morgon-tv skrapade han fram en vinst på 500 000 kronor. Nu ska han ordna körkort och bil.

Liban brukar köpa ett par Trisslotter i veckan. För en månad sedan slog han till på en Triss i en kiosk i centrala Gävle och skrapade fram tre tv-symboler.

− Jag blev mycket, mycket glad! Den natten sov jag ingenting, berättar Liban som till vardags städar på Högskolan i Gävle.

Tv-symbolerna tog honom till Stockholm och morgon-tv den sista torsdagen i april. I direktsändning skrapade han fram en halv miljon kronor och sträckte armarna i skyn.

− Nu ska jag skaffa körkort och en bil, säger en chockad och glad vinnare.

Libans vinst på en halv miljon kronor är den andra på kort tid i Gävleområdet. På påskafton skrapade Ratko och Marianne från Valbo fram samma belopp.

− Gävleborna har enorm tur för tillfället! Vid våra tv-dragningar är det endast 5 av 90 lotter som betyder vinst på en halv miljon kronor. Och en sådan lott har alltså två Gävlebor lyckats pricka inom loppet av ett par veckor, säger Martin Ridderstolpe som är vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Vinstlotten som tog Liban till Nyhetsmorgon var köpt hos Time Gävle City.